Shazam: Black Adam se postupně stane antihrdinou

Shazam: Black Adam se postupně stane antihrdinou | Fandíme filmu
Dwayne "The Rock" Johnson o své komiksové postavě. Jak to bude s napojením na ostatní DC filmy?

Shazam sice půjde do kin až 5.4. 2019, ale Dwayne „The Rock“ Johnson, představitel jedné z hlavních rolí, při každé vhodné příležitosti fanoušky krmí drobnými detaily. Role Black Adama, kterou ve snímku ztvární, je dle jeho aktuální vyjádření napsaná v duchu komiksových předloh, kterým skládá hold. The Rock připomíná, že Black Adam začal jako egyptský otrok. Když získá nadliské síly, rozhodne se je využít. V tu chvíli jeho život zasáhne osobní tragédie, což se zásadně poznamená na tom, jak se rozhodne své síly využít. Postupně ale podle Johnsona z Black Adama vyroste antihrdina.

Dwayne se také ještě jednou vrátil tématu navázání na ostatní DC filmy. Herec ještě jednou potvrdil, že se snímek skutečně odehrává ve stejném světě a jednoho dne se určitě s někým z ostatních hrdinů potká. Přesto však má být Shazam na zbytku filmového DC universe hodně nezávislý, Black Adam prý bude hodně brutální a filmu nebude chybět spousta nadhledu a humoru. Do premiéry je ale samozřejmě stále ještě daleko, tak si za čtyři roky povíme, jak to celé dopadlo.

Shazam, občanským jménem Billy Batson, je mladý chlapec, který vyrůstá jako sirotek a protlouká se jak může. Pro čistotu jeho srdce si jej vybere prastarý čaroděj Shazam a předá mu sílu Starších - Šalamouna (Solomon), Herkula, Atlase, Dia (Zeus), Achillea a Merkura. S přijetím síly se z chlapce stává po čarodějovi nový ochránce lidstva před sedmi smrtelnými nepřáteli, což je v komiksech sedm antropomorfizovaných smrtelných hříchů. Ve chvíli, kdy Billy vyřkne zaklínadlo „Shazam!“, promění se v dospělého muže se superhrdinskými schopnostmi odvozenými od sedmi antických hrdinů a bohů, které spojují iniciály zaklínadla. Dříve se hrdina jmenoval Captain Marvel, nedávno byl přejmenován právě na Shazama. Přes své božské síly je Shazam duchem pořád malý kluk. Jeho úhlavním nepřítelem je Black Adam, který odvozuje své síly od božstev egyptských. Scénář píše Darren Lemke, který pracoval na Shrekovi 4, Jackovi a obrech nebo Turbovi.

Zdroj: Total Film přes Games Radar

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest