Nový Wolverine v režii Justina Lina?

Nový Wolverine v režii Justina Lina? | Fandíme filmu
Tvůrce Rychle a zběsile 5 je v užším seznamu kandidátů. Kdo další by si ještě Wolvieho mohl zrežírovat?

Dva roky starý X-Men Origins: Wolverine nebyl sice totální průšvih, nicméně vysoká očekávání velké spousty fanoušků zdaleka nenaplnil. Úplně spokojeno nebylo ani studio 20th Century Fox, které se i při vysokých výdělcích filmu rozhodlo vyměnit takřka celý tvůrčí tým (zůstal pouze Hugh Jackman), jenž se nakonec s Wolverinem podívá na úplně druhý konec světa - do Japonska. Místo kosení záporáků v kanadských lesech by se měl tentokrát slavný mutant v zemi vycházejícího slunce dostat do pletek s místními samuraji, ke kterým by se měl později také přidat. Nosným bodem celého příběhu by měla být lovestory s dívkou Mariko, dcerou tamního ústředního zločince, jenž by měl být Wolverinovým úhlavním nepřítelem (tak nějak se předpokládá, že se samozřejmě bude jednat také o mutanta).

Scénář má na svědomí Christopher McQuarrie (Obvyklí podezřelí, Valkýra), otazník však visí nad režií. Ještě v zimě to však vypadalo přímo výborně, neboť na režijní sesli měl usednout Darren Aronofsky, jenomže poté se začaly dít věci. Během jednoho týdne nejprve Aronofsky oznámil, že od projektu odchází, jako hlavní důvod přitom uvedl, že by musel být téměř rok mimo domov - a tedy bez své rodiny. Přibližně ve stejnou dobu navíc ve východním Japonsku udeřila vlna tsunami, která údajně zasáhla i některé lokace, se kterými se původně počítalo pro natáčení. Nebýt těchto dvou nešťastných událostí, mohl se Wolverine v těchto dnech už pěkně natáčet.

Kdo s koho?

Seznam možných režisérů Wolverina:

Jose Padilha (Elitní jednotka 1, 2)

Doug Liman (Agent bez minulosti, Jumper)

Antoine Fuqua (Training day, Odstřelovač)

Mark Romanek (Neopouštěj mě)

Justin Lin (Rychle a zběsile 3, 4, 5)

Gavin O’Connor (Hrdost a sláva)

James Mangold (Zatím spolu, zatím živí)

Gary Shore (zatím pouze reklamy)

Realita je však odlišná, začátek produkce je plánován až na přelom července a srpna. Do té doby musí studio najít náhradu za (pro mnohé nenahraditelného) Aronofskyho, což rozhodně nebude žádná sranda. Jak vidno z boxu vpravo, v úvahu připadá hned osm kandidátů, z nichž se jako asi nejlepší/nejzajímavější volby jeví jména Justina Lina (po pátém Rychle a zběsile ideální kandidát na nářezový akčňák), Jose Padilhy (po dvou vynikajících dílech Elitní jednotky je však otázkou, jestli by najednou zvládnul velmi vysoký rozpočet) a Marka Romanka, jenž se svou dosavadní nemainstreamovou tvorbou zapadá do podobné škatulky jako Aronofsky. Zbytek seznamu působí tak nějak nemastně, neslaně. Na rovinu klidně řeknu, že bych bez váhání angažoval Lina, nicméně vzhledem k tomu, že by si měl co nejdříve střihnout šestku Rychle a zběsile (nebo též stále zmiňovaného pátého Terminátora), zůstavá jeho možné angažování pro Wolverina spíše stále v oblasti teorie.

Malá poznámka na konec: Gary Shore kromě reklamních spotů stojí i za krátkým minifilmem s názvem Wolverine vs. the Hand (ke zhlédnutí zde). Že by to byl jeden z důvodů, proč studio tento režisér zaujal?

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest