Sony chystá film o Stevu Jobsovi

Sony chystá film o Stevu Jobsovi | Fandíme filmu
Připraví ho autor oscarového scénáře k The Social Network?

Dne 5.října 2011 zasáhla svět moderních technologií smutná zpráva. Zemřel zakladatel společnosti Apple, Steve Jobs, který mimo jiné stál i za rozmachem filmového studia Pixar. Steve neměl ještě ani pohřeb a producenti ze studia Sony už začali plánovat snímek o jeho životě. S takovou rychlostí byl naposledy vytvořen dokument This is It o posledním koncertu Michaela Jacksona. Co zatím o projektu víme?

Celý film by měl vycházet z knihy "Steve Jobs" od Waltera Isaacsona, která je jeho posledním autorizovaným životopisem. Jobsova biografie je založena na více než 40 rozhovorech se zaměstnanci a na více než 100 rozhovorech s rodinnými příslušníky, přáteli, nepřáteli, konkurencí a kolegy, které autor absolvoval v průběhu dvou let. Není žádným překvapením, že kniha ještě ani nestačila vyjít a už se stala bestsellerem č. 1. Do teď trhá prodejní rekordy a k dostání je už i u nás. A právě s Isaacsonem se jedná o zakoupení práv, hovoří se o částce mezi 1-3 miliony dolarů. Studio Sony navíc není na poli životopisných filmů žádným nováčkem.

Byli to právě hoši z Columbie, kdo se loni vytasil s filmem Sociální síť - jehož předobrazem byl zakladatel Facebooku. A zřejmě nechtějí nic ponechat náhodě, protože i tentokrát by byli rádi, kdyby film napsal Aaron Sorkin, který právě za scénář k The Social Network dostal Oscara. Sorkin prý nabídku zvažuje. Pokud by přijal, nezískal by v něm film jenom zkušeného profíka, ale také někoho kdo Jobse osobně znal (nijak důvěrně), což může být při psaní určitě plus.

Pokud jde o Jobse ve filmu, tak už v r. 1999 vznikl snímek Piráti ze Silicon Valley, který popisoval vedle jeho začátků také osudy mladého Billa Gatese. Prozatím se neví, kdo by měl snímek zrežírovat ani kdo si Stevena Jobse zahraje, ale právě na výběr herce by měl být kladen ten největší důraz. Steve Jobs nebyl jen člověkem úspěšným a inteligentním, ale také nesmírně charismatickým. Jindy se zase choval jako namyšlená primadona a arogantní egomaniak. Najít někoho, kdo by byl pro diváky stejně fascinující a zároveň Jobsovi aspoň trochu podobný, bude nesmírně těžké, ale věřme, že nakonec zklamaní nebudeme.

Zdroje: LA Times, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest