Oscary neuvede Eddie Murphy, ale Billy Crystal

Oscary neuvede Eddie Murphy, ale Billy Crystal | Fandíme filmu
Brett Ratner udělal ostudu a strhnul Murpyho s sebou. Co se stalo?

Nadcházející předávání Oscarů měl uvádět Eddie Murphy. Někdo v tom viděl Eddieho šanci k návratu na vrchol, jiní měli dojem, že je vyvanutá hvězda už dávno za zenitem, a slavnosti nemá co dát. Murphyho k předávání přizval režisér Brett Ratner, který s ním nedávno natočil podprůměrnou heist komedii Mistrovský plán a zřejmě si spolu padli do noty. Bohužel pro oba pány, Ratner se poslední dobou choval jako buranské hovado. V rozhovorech se vulgárně vyjadřoval o svém sexuálním životě a návdavkem prohlásil, že „zkoušení je pro buzíky“. Čímž urazil nejen homosexuály, ale také pracovité herce. A akademie filmového umění a věd se rozhodla, že někdo takový není hoden ji reprezentovat při tak slavnostní příležitosti, jako je předávání Oscarů. Ratner se sice veřejně omluvil, stejně ale musel od příprav ceremoniálu odstoupit.

Příprava předávání spadla do rukou Brianu Grazerovi, který Ratnerův Mistrovský plán produkoval a v minulosti nám přinesl takové filmy, jako byly Americký Ganster, Čistá duše nebo Apollo 13. Grazer se pokusil u projektu udržet Murphyho, ten se ale na ceremoniálu bez Ratnera podílet nechce. Chvíli se horečně spekulovalo o tom, kdo by Eddieho mohl nahradit (objevil se dokonce i šílený nápad, nechat předávání uvádět slavné maňásky Muppety), ale nakonec se tvůrci rozhodli hrát na jistotu a angažovali Billyho Crystala.

Crystal je vynikající komik, kterého si určitě budete pamatovat z filmů Když Harry potkal Sally, Přeber si to nebo Dobrodruzi z velkoměsta. Předávání Oscarů uváděl celkem osmkrát a je považován za jednoho z nejlepších moderátorů ceremoniálu vůbec. Pro někoho může být zklamáním, že se akademie nesnaží zkoušet nové věci, ale po posledním, rozpačitém, ročníku s roztěkaným Jamesem Francem (a zapomenutelnou Anne Hathaway) a všeobecně bezradném hledání směru z posledních let, je nejspíš dobře, že se předávání vrací k něčemu, co zaručeně funguje. Billy Crystal se navíc už na Ratnerově verzi měl podílet jako scénárista, takže je zaručena kontinuita práce i moderátorova tvůrčí svoboda – ruce mu nebude svazovat cizí text. Jak to Billy při Oscarech umí rozjet se můžete přesvědčit v následujícím videu. 84. předávání Oscarů se odehraje 26. února a my budeme při tom.

 

Billy Crystal uvádí Oscary

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest