Padesát odstínů šedi nepřístupných pro "neobvyklé chování"

Padesát odstínů šedi nepřístupných pro "neobvyklé chování" | Fandíme filmu
Odstíny šedi jsou nejprodávanějším dospělým filmem v předprodeji. Proč vlastně nejsou určeny mládeži? A kolik sexu je "moc"?

Ať už bude Padesát odstínů šedi jakýchkoliv, jejich fenomén je silný. Na začátku roku prodejce vstupenek Fandango odhalil, že jsou Odstíny mezi jeho zákazníky čtvrtým nejočekávanějším filmem letošního roku. Nedávno začaly předprodeje vstupenek a společnost tak má ještě zajímavější zprávy. Fifty Shades of Grey jsou v patnáctileté historii Fandanga nejrychleji prodávaným eRkovkým snímkem. Jinak řečeno, žádný film určený pouze dospělým divákům, neprodal v prvním týdnu předprodeje takové množství vstupenek. Padesát odstínů je dále nejlépe (před)prodávaným původním snímkem (snímkem, který na žádný film nenavazuje) od prvních Hunger Games z roku 2012. Za výrazné předprodeje je jistě zodpovědná především silná fanouškovská základna knižní předlohy, a tak budeme během premiérového víkendu napjatě sledovat, jak moc budou vedle čtenářů na pikantní podívanou zvědaví také ostatní diváci.

Jistě už dávno víte, že eroticko-romantický příběh slibuje ukázat sexuální probuzení mladé vysokoškolačky, kterou pohledný milionář začne zasvěcovat do tajů nejrůznějších praktik, jako je S&M. Co nás ale vlastně ve filmu čeká za „sprosťárny“? MPAA (asociace, která v USA určuje přístupnost filmů), udělila Odstínům rating R (mládeži do 17 přístupný pouze s doprovodem dospělé osoby), za „sexuální obsah zahrnující dialogy, neobvyklé chování, otevřenou nahotu a neslušné výrazy“. Čili „neobvyklé chování“ - pozor na něj! Podle toho, co režisérka Sam Taylor-Jones prozradila magazínu Variety, se ale zdá, že to úplně nejkontroverznější z knihy ve filmu bude chybět. Kupříkladu na plátnech neuvidíme, jak milionář Christian vyndává studentce Anastázii tampon... Obecně pak bylo množství sexuálních scén ve scénáři sníženo, protože filmaři měli pocit, že jich je moc, chtěli rovnoměrně vybalancovat sex a samotný děj příběhu. Nu, snad je fanoušci za podobné změny nesežerou.

Neslušný videoklip, jeho natáčení a kratší trailer

Padesát odstínů šedi pojednává o mladé vysokoškolačce Anastasii, která propadne kouzlu staršího manipulativního multimilionáře Christiana Greye, od něhož si nechá řídit celý svůj život a ačkoliv byla doposud pannou, proniká spolu s ním do tajů BDSM. Zfilmovat erotickou literaturu ratingům navzdory, bude zřejmě docela oříšek, nicméně vzhledem k popularitě předlohy se filmová studia o práva poprala a Universal za ně nakonec zaplatil astronomické tři miliony dolarů. Scénář napsali Kelly Marcel (Terra nova, Saving Mr. Banks), Patrick Marber (Ústav, Poznámky o skandálu) a Mark Bomback (The Wolverine, Smrtonosná past 4), podle románové předlohy E.L. James, která původně příběh psala jako erotickou fanfiction ze světa Stmívání. Film zrežíruje režisérka Sam Taylor-Johnson, v hlavních rolích se budou svlékat Dakota Johnson (seriál Ben and Kate) a Jamie Dornan (původní profesí model, známý ze seriálu Once Upon a Time). Česká i slovenská premiéra jsou naplánovány na 12.2. 2015.

Zdroje: Variety, Collider, Fifty Shades Updates

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest