Sandman: Přípravy filmu pozvolna pokračují

Sandman: Přípravy filmu pozvolna pokračují | Fandíme filmu
DC Comics
Populární komiks Neila Gaimana se postupně prokousává na stříbrnné plátno.

Zrovna, když adaptace komiksu Sandman Neila Gaimana dostala v Hollywoodu nálepku „prokletý projekt“, objevil se v roce 2013 na scéně Joseph Gordon-Levitt a přípravy kultovního díla se opět daly do pohybu. Kvůli složitosti příběhu je jeho adaptace velice komplikovaná, ale jména, točící se okolo filmové verze, dávají tušit, že by mohl být projekt po několika selhaných pokusech dotáhnut do zdárného konce.

Gordon-Levitt je zatím u snímku podepsán jako producent, špitá se ale i o možnosti, že by snímek sám zrežíroval a dost možná si zahrál hlavní roli. Autor díla, Neil Gaiman, který na zrodu Sandmana ve filmové verzi taktéž spolupracuje jako výkonný producent, má ale s postavou Morphea spojeny jiné představitele. Nechal se slyšet, že roli nejspíš zvládne kdokoliv, kdo má skvělé lícní kosti a zní britsky, ale v průběhu let měl hned několik nápadů, kdo by se na roli hodil. Neil prapůvodně jako personifikaci snu viděl Johnyho Deppa. Ten už je ale za zenitem a tak pro roli nepřichází v úvahu. Když ale viděl Neil Gaiman díl seriálu Sherlock a jeho představitele Benedicta Cumberbatche, okamžitě si řekl, že vypadá přesně jako Morpheus (s čímž souhlasili i fanoušci komiksu). Jeho naději na to, že by mohl Cumberbatch záhadnou postavu ztvárnit, ale podle jeho slov zmařil Marvel, když jej obsadil do role Dr. Strange.

Jenže je tady ještě někdo, koho si Gaiman vytipoval, shodou okolností také herec z marvelovské stáje, Tom Hiddleston. Jeho Loki nepatří mezi hlavní postavy marvelovských příběhů, takže určitá šance, že by se přidal k Gaimanově projektu, existuje.. Hiddleston má momentálně poněkud přeplněný diář, ale s tempem, se kterým se Sandman ve filmové verzi šine, by se mu mohl postupně vyprázdnit. A dovedete si snad do role mysteriózního Morphea představit někoho lepšího?

Co hraje filmu do karet, je zajisté zapojení Neila Gaimana a velké skupiny lidí, kteří pracovali na trilogii Temný rytíř. Na scénáři pilně pracují David Goyer (Temný rytíř) a Jack Thorne (seriál Skins), zatímco na ně dohlíží Joseph Gordon-Levitt, který se nejvíce chce zavděčit právě Gaimanově představě. Celý průběh proto se spisovatelem poctivě konzultuje. Pokud bude film stvořen ke spisovatelově spokojenosti, jistě budou šťastní i fanoušci. Gordon-Levitt si uvědomuje, že napsat scénář nebude procházka růžovým sadem a komplexnost díla rozhodně nepodceňuje. Přesto zní sebevědomě a říká, že mají ty správné nápady. Ve Warner Bros. jsou zatím s návrhem scénáře spokojeni, vše se tedy  vyvíjí velice slibně. Doufejme, že opatrnost i optimismus budou přípravy provázet nadále a snad se (povedeného) snímku Sandman dočkáme. Třeba i s Tomem Hiddlestonem v hlavní roli.

Podle Gaimanových předloh vzniklo už několik povedených adaptací (Hvězdný prach, Koralína), jiná se ale transformovat stále nedaří. Seriál na motivy Amerických bohů HBO bezúspěšně chystá už skoro čtyři roky, a i když se Ron Howard nechal slyšet, že by rád zfilmoval Knihu hřbitova, tak ani u tohoto projektu jsme nic nového neslyšeli už rok.

Co tedy Sandman? Věříte, že se povede zadaptovat právě jeho? A koho byste rádi viděli v titulní roli?

Zdroje: Reddit, Deadline, Deadline II, Radio Times, Neil Gaiman, Moviefone Obrázky: Comicvine

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest