Star Wars: Spin-off mění scenáristu

Star Wars: Spin-off mění scenáristu | Fandíme filmu
Máme se bát? A víme konečně, o čem samostatný film od režiséra Godzilly bude?

Jednou z informací, které odhalily úniky mailů ze studia Sony, je jméno scenáristy prvního spin-offu Hvězdných válek. Šéfka Sony, Amy Pascal, tehdy kolegovi napsala, že je Gary Whitta k ničemu a teď, měsíc poté, Whitta projekt opouští. Na první pohled se však nezdá, že by v Lucasfilmu začali znenadání s šéfkou Sony sdílet její názor. Whitta jednoduše projekt dovedl do určité fáze a pak jej předal dál, u hollywoodských filmů jde o veskrze běžnou praxi. Whitta odchází psát adaptaci Starlight, sci-fi komiksu od Marka Millara (Wanted, Kick-Ass) a jak on, tak režisér Gareth Edwards si vzájemnou spolupráci veřejně pochvalují. Kdo Whittu nahradí, zatím není známo. Obecně tak jde o výrazně pokojnější rozchod, než když zhruba před rokem opustil produkční tým Epizody VII scenárista Michael Arndt. Tehdy jsme se Arndtova vyjádření nedočkali a mluvilo se o tom, že režisér J.J. Abrams nebyl spokojený s tím, kam scénář směřoval. Následně byla odložena premiéra, aby Abrams stihl film přepsat.

Pořád také není vůbec jasné, o čem vlastně spin-off bude. Listopadová zvěst tvrdila, že bychom se měli dočkat heist movie, ve kterém se námezdní lovci vypraví ukrást plány Hvězdy smrti. Mnohokrát se mluvilo také o snímku o Boba Fettovi nebo o mladém Hanu Solovi. A nejnovější nepotvrzená šuškanda se k němu opět vrací. Makingstarwars.net tvrdí, že Edwardsův film bude právě o pašerákovi se srdcem na pravém místě, a že by se natáčení měl blíže nespecifikovaným způsobem účastnit také herec Aaron Paul (Breaking Bad, Need for Speed). Informace pochází od zdroje, který v minulosti Makingstarwars poskytl několik legitimních fotografií z natáčení Epizody VII. Aaron Paul později na zprávu reagoval se slovy, že by ho zajímalo, odkud se tyhle drby berou. Ale jinak je prý fajn, že zrovna tenhle se ho snaží přesvědčit, že letos nebude bez práce.

A jedna bezvýznamná perlička na závěr: Liam Neeson zrovna propaguje 96 hodin: Odplata a samozřejmě byl v jednom z rozhovorů tázán i na Star Wars. A protože Liam nezkazí žádnou legraci, tak připustil, že kdyby taková možnost byla, Qui-Gon Jinna by si znovu zahrál s chutí. Věřte však, že žádný podobný film nás skutečně nečeká.

Zdroje: THR, Garry Whitta, Garry Whitta II, Aaron Paul, Making Star Wars, Yahoo UK

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest