Vrána, přišla o režiséra, autor předlohy chystá vlastní film

Vrána, přišla o režiséra, autor předlohy chystá vlastní film | Fandíme filmu
Je Vrána Prokletá?

Jinak než prokletím si snad problémy s preprodukcí nové Vrány už ani vysvětlovat nejde: Nejprve přišla o původního režiséra Stephena Norringhtona, pak o představitele titulní role Bradleyho Coopera a teď i o náhradního režiséra Juana Carlose Fresnadilla. Ten z projektu vycouval z blíže nespecifikovaných důvodů, ale určitou roli mohl hrát i fakt, že dostal nabídku natočit remake Highlandera. Někteří fanoušci jsou možná zklamaní, ale tvůrce původního komiksu, James O'Barr, si nejspíš mne ruce.

Z chystaného remaku nikdy dvakrát nadšený nebyl, vnímal ho zhruba stejně, jako tři pokračování, kterých se dočkal původní film: „Byl to uzavřený příběh. A když byl Brandon Lee naživu, mluvili jsme o pokračováních pouze proto, že s ním jsem si to dokázal představit, ale to vše bylo pohřbeno s ním. Nedokážu si představit nikoho jiného, kdo by to dokázal“, tvrdil O'Barr. V jiném rozhovoru ještě dodal: „Vlastně dnes vidím Brandona, když si mám představit Erika”.

A servítky si nebre ani teď, o semdnáct let později. Na adresu původního režiséra remakeu Stephena Norringhtona prohlásil: “Je to pako, kvůli kterému Sean Connery skončil s hraním”. A ke spolupráci ho nepřizval ani Juan Carlos Fresnadillo, který Norringhtona vystřídal. Můžeme se domnívat, že z O’Baara mluví hořkost, protože tvůrci remakeu se ho rozhodli neoslovit a jeho dílo interpretovat po svém, ale na druhou stranu by podobné jednání naštvalo asi nejednoho autora.

Možná proto, aby si spravil chuť, se pustil O'Barr do úplně jiného filmového projektu.  Objevily se překvapivé spekulace o tom, že se James s producenty původní Vrány (o režisérovi Alexi Proyasovi zatím nepadlo ani slovo) pouští do dalšího projektu. Námětem s největší pravděpodobností může být jeho nový komiks “Gothic”, který s nadsázkou popisuje jako “něco mezi Blade Runnerem a Čarodějem ze země Oz”.

James spolupracuje na scénáři, vybírá herce a hudbu. A vzhledem k tomu, že OST první Vrány je jedním z nejlepších písničkových soundtracků, s interprety jako Nine Inch Nails nebo The Cure, máme se na co těšit. Jako fanoušek komiksové Vrány (uznávající i tu první filmovou) doufám, že O’Baar svůj nový projekt dokončí. Ač musím přiznat, že by bylo příliš naivní vidět jeho budoucnost u filmu, jako se podařilo třeba Franku Millerovi, autorovi Sin City, režisérovi Spirita.

PS: Řada serverů zprávu o filmu Gothic nějakou dobu po zveřejnění opět stáhla. Jak si to máme vykládat?

Zdroje: Sci-fi Mania, Dallas Observer, Bloody Disgusting, Twitch Film, Geek Tyrant

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest