Komiksová Vrána se dočká remaku

Komiksová Vrána se dočká remaku | Fandíme filmu
Kdo všechno je s novou adaptací legendárního komiksu spojený? A co od filmu můžeme čekat?

Na začátku byla tragédie. Jamesi O’Baarovi po střetu s opilým řidičem zemřela snoubenka. Nadaný kreslíř vložil svoji bolest a vztek do černobílého komiksu o pomstě, kde se ztotožnil s hlavním hrdinou Erikem, který chladnokrevně likviduje zločince, co zavraždili jeho dívku. I když od prvního vydání Vrány uplynulo víc než dvacet let, neztrácí tahle brutálně upřímná výpověď na své působivosti. Aby toho neštěstí nebylo málo, v roce 1994 byl při natáčení filmové adaptace režírované Alexem Proyasem (Já robot, Proroctví) nešťastnou náhodou zastřelen titulní představitel Brandon Lee (syn legendárního Bruce Lee a velmi talentovaný herec). Jeho smrt z Vrány udělala kult a tak ziskuchtiví producenti neváhali a vyprodukovali další tři filmy a jeden televizní seriál. Šlo ale pouze o laciné dojení značky, kde z původního komiksu zůstalo už jen jméno.

V roce 2008 potvrdilo studio Relativity Media svůj záměr natočit remake. Z producentského hlediska to nikoho nepřekvapí: Vrána má potenciál, temnou pověst a k její realizaci není potřeba přemrštěný rozpočet. Prvním zvažovaným režisérem byl Stephen Norrington, kterého budete znát především jako autora slušeného prvního Bladea a naopak zatraceně nepovedené Ligy výjimečných. Ten zpracoval i vlastní scénář, který měl být oporoti Proyasově opulentní gotické verzi o dost civilnější a blíže duchu původního komiksu. Jenže koncept u producentů neprošel. Kvůli úpravám byl povolán australský hudebník a spisovatel Nick Cave, který nedávno spolupracoval například na filmové adaptaci vrcholně depresivního románu „Cesta“ od Cormaca McCarthyho. Stephen Norrington tento zásah nevydýchal a od projektu odstoupil.

S Vránou to potom vypadalo bledě, ale před pár týdny studio nečekaně oznámilo, že se osiřelého projektu ujímá Juan Carlos Fresnadillo zodpovědný za zdařilé pokračování britského zombie hororu Dannyho Boyla 28 týdnů poté. Nově jmenovaný režisér nelenil a hned se začal ohlížet po představiteli hlavní role. A podle posledních zpráv si Erika zahraje stále populárnější Bradley Cooper, kterého jste mohli naposledy vidět v Pařbě v Bangkoku (naše recenze). Skalní fanoušci komiksu každopádně z nového začátku příliš nejásají. Režisér může překvapit a Nickem Cavem přepsaný scénář zní velice slibně, ovšem nad obsazením Bradleyho Coopera do role Erika nezbývá než kroutit hlavou. Erik je tragická postava, která namísto brnění nosí masku smutku, ironie a zoufalství. Bradley Cooper má sice výborný komediální herecký projev, ale je jen otázkou, zda si dokáže poradit i s dramatickým partem. Na druhou stranu, když vezmeme v úvahu, že za Norringtonova působení okolo projektu „strašil“ Mark Walhberg, mohli bychom Bradleyho účast považovat za krok správným směrem. Začátek natáčení je však zatím v nedohlednu.

.

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest