Chůze po laně: Robert Zemeckis slibuje závrať

Chůze po laně: Robert Zemeckis slibuje závrať | Fandíme filmu
Režisér filmů jako Forrest Gump přichystal spolu s 3D kamerou a Josephem Gordonem-Levittem výpravu do oblak. Pusťte si trailer.

Hvězda Josepha Gordon-Levitta v posledních letech stoupá strmě vzhůru - loni si odbyl i svůj celovečerní režijní debut, a naposledy se objevil v pokračování Rodriguezova Sin City. Příští rok se objeví v kinech ve velmi zajímavém projektu pod režijním vedením Roberta Zemeckise (Forrest Gump, Návrat do budoucnosti). Film se bude jmenovat The Walk (v češtině Chůze po laně), a bude vyprávět skutečný příběh Philippa Petita, který jako jediný člověk v historii přešel v srpnu roku 1974 po laně mezi dnes již neexistujícími budovami Světového obchodního centra v New Yorku.

Příběh do podoby scénáře sepsal sám režisér, Robert Zemeckis, společně s Christopherem Brownem, podle knihy To Reach the Clouds, memoárů od samotného provazochodce Petita z roku 2002. Jeho příběh se na stříbrném plátně mimochodem již jednou objevil, konkrétně v Oscarem oceněném dokumentu Man on Wire z roku 2008. Kromě Levitta se v novém filmu objeví Ben Kingsley, který ztvárnil mentora hlavní postavy. V dalších rolích uvidíme Jamese Badge Dalea (Iron Man 3, World War Z), nebo Charlotte Le Bon (The Hundred-Foot Journey).

Tvůrci nám nyní film ukázali v prvním krátkém teaseru, z kterého je vidět, že film nebude nic pro slabé povahy. Ze záběrů, které nám video poodhalilo, se již teď mnohým zatočí hlava. Jak se tvůrcům podaří z několikaminutového přechodu po laně mezi mrakodrapy vytvořit ucelený celovečerní film, se neodvažuji tvrdit, ale fakt, že je film natáčen ve 3D, a poběží také v kinech IMAX je myslím dostatečné lákadlo. Natáčení The Walk začalo 26. května v kanadském Montrealu a skončilo 6. srpna. Výsledek uvidíme v českých kinech 1. října příštího roku, na Slovensku je premiéra naplánována na 8.10.. Zatím si můžete vychutnat zmíněný teaser, a podívat se na plakát a několik fotek.

Chůze po laně: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest