Hledání Vivian Maier: Slavná až po smrti

Hledání Vivian Maier: Slavná až po smrti | Fandíme filmu
Dokumentární film odhaluje osobnost a život talentované fotografky, která se za svého života o své snímky s nikým nedělila. Film je v kinech, seznamte se.

Mnoho velkých osobností historie nalezlo slávu a uznání až po své smrti. Někteří z nich můžou vinit za svůj dočasný neúspěch nepochopení doby, která nebyla na jejich odkaz připravena. To ovšem není případ jedné ze zajímavých  osobností fotografie druhé poloviny 20. století. Nový dokument Hledání Vivien Maier sleduje nevšední příběh ženy, která si během svého života pravděpodobně vůbec neuvědomila, jaký poprask po své smrti vyvolá.

Tvůrce dokumentu John Maloof se vydává po jejích stopách do ulic New Yorku a Chicaga, kde od počátku 50. let až do své smrti v roce 2009, zachytila více než 100 000 fotografií. Žádná z fotek nikdy neopustila přítmí jejího pokoje a Vivienina identita vášnivé fotografky, tak zůstala před okolním světem utajena. A tak by to zůstalo i nadále, kdyby náhoda nechtěla, aby bedna plná starých negativů nepadla během rutinní aukce do rukou realitního makléře Johna, který byl její prací tak uchvácen, že se rozhodl dát dohromady její životní příběh. Prostřednictvím mnoha nezveřejněných fotografií a řady rozhovorů s jejími nejbližšími, tak odkrýváme střípky z jejího života.

Unikátní detektivní výprava je k vidění v českých kinech od 4. prosince. Na Slovensku pak od 5. března příštího roku. Dole si můžete prohlédnout trailer a jestli vás tento příběh zaujal, doporučuji navštívit její oficiální stránky, kde jsou k vidění stovky originálních fotografií a ze kterých je patrná fascinace kouzlem běžného života na ulici.

Hledání Vivian Maier: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest