Star Trek 3 nebude režírovat Roberto Orci

Star Trek 3 nebude režírovat Roberto Orci | Fandíme filmu
Koho si studio vyhlédlo jako náhradu? AKTUALIZOVÁNO: V čem spočívala velká část konfliktů a o čem měl Orciho Star Trek 3 pojednávat.

AKTUALIZACE: Badass Digest tvrdí, že Orci už bude s projektem spojený pouze jako producent, jinak se začíná v podstatě od nuly. Orciho scénář prý letěl oknem, přípravné práce výtvarníků byly pozastaveny. Scénář byl údajně jedním z největších jablek sváru. Ve filmu se měli Vulkánci snažit získat stroj času, který by pomohl zachránit jejich planetu před záhubou. Cestování v čase mělo být klíčem k obsazení Williama Shatnera, původního představitele kapitána Kirka. Na rozdíl od návštěv původního Spocka v prvním a druhém Abramsově Star Treku by se totiž nejednalo o alternativní verzi postavy z paralelního vesmíru, ale o starší já Chrise Pinea. Celý film by svým způsobem mazal prakticky veškeré události, které se v momentální kontinuitě odehrály. 

To všechno sice zní moc zajímavě, ale nějak mi nejde do hlavy, proč by se zrovna teď měli Roberto Orci a zástupci studia přít o podobu scénáře, když byl scénář odevzdán ke schválení někdy koncem prázdnin! Celé to zní jak nedávná eskapáda marvelovského Ant-Mana, kterého také níže zmiňovaný Edgar Wright opustil poté, co studio „najednou“ zjistilo, že vlastně nechce, aby Wright zfilmoval scénář, který mu léta schvalovalo. A když už se bavíme o Wrightovi, podle Badass Digest měl skutečně Star Trek 3 točit jeho dobrý kamarád Joe Cornish, avšak podle zákulisních zpráv chtěl Orci tak moc točit film sám, že Cornishe de facto vyštípal. Stejně jako u jiných podobných kauz je možné, že přesného objasnění se nikdy nedočkáme, avšak momentálně je důležité především to, co bude s filmem dál. O tom už Badass Digest žádnou specifickou informaci nemá, avšak spekuluje, že by vůbec nebyla špatná varianta, kdy by scénář napsali společně Edgar Wright a Joe Cornish a následně by Joe film zrežíroval.

Původní text: Roberto Orci začal psát scénář ke Star Treku 3 zhruba před rokem a hodně usiloval o to, aby se stal i jeho režisérem. J.J. Abrams mu po svém odchodu ke Star Wars dal požehnání, Orci je obecně považován za největšího znalce Star Treku z celého tvůrčího týmu a poslední zhruba půlrok Orci vystupoval jako režisér filmu. Vyjednával s herci, vybíral štáb a lokace, dokončoval spolu s několika kolegy scénář. Herci jej podporovali. Teď se zničehonic dozvídáme, že film režírovat nebude. Žádné bližší důvody nejsou známy, můžeme spekulovat o tom, že se studio Paramount zaleklo na poslední chvíli jeho režisérské nezkušenosti (mělo jít o jeho prvotinu), popřípadě je možné, že chtěl Paramount nasměrovat projekt jiným směrem než Orci. Ten každopádně zůstává na palubě jako producent.

Deadline tvrdí, že nejžhavějším náhradníkem je Edgar Wright, ale opravdu by autorský režisér naskočil do rozjeté série jen pár měsíců po tom, co opustil Ant-Mana kvůli tomu, že pro něj byla práce v rámci požadavkům studia příliš svazující? Je pravda, že Wright má na Star Trek určité vazby - v minulém díle režíroval jeden záběr. Roli Scottyho navíc hraje jeden z Wrightových nejlepších přátel, Simon Pegg, není tedy vyloučeno, že by se Pegg pokusil svého letitého spolupracovníka přesvědčit. Studio musí každopádně jednat rychle. Původně se mělo začít natáčet v únoru a termín by se neměl příliš dlouho odkládat, pokud se má stihnout premiéra v létě 2016, kdy značka oslaví padesáté výročí. Navíc by se mohlo jednat o poslední film se současným obsazením, protože po třetím dílu končí hercům smlouvy a podle Johna Cho (Sulu) není stoprocentní, že se celou posádku podaří podepsat znovu.

 

Zdroje: Badas Digest, DF I, DF II, DF III, DF IVDeadline, Trekmovie

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest