Dva dny, jedna noc: Peníze nebo život?

Dva dny, jedna noc: Peníze nebo život? | Fandíme filmu
Marion Cotillard má jeden víkend na to, aby přesvědčila své kolegy, ať se vzdají prémií a zachrání tak její pracovní místo. Oscarový kandidát vstoupil do českých kin.

Bratři Luc a Jean-Pierre Dardennovi o sobě dávají pravidelně vědět svými relativně nízkorozpočtovými sociálními dramaty, která sbírají ceny na mezinárodních filmových festivalech. Po jejich posledním snímku, Kluk na kole, přichází toto belgické duo s novým filmem jménem Dva dny, jedna noc, který si svou světovou premiéru odbyl letos na festivalu v Cannes. Do nynějška se mu již povedlo získat několik ocenění a je belgickým uchazečem o Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film. Bratři Dardennovi jsou známí tím, že do svých filmů obsazují především místní herce nebo úplné neherce, díky kterým je prostředí filmu uvěřitelnější. Ve Dva dny, jedna noc však exceluje Marion Cotillard (Edith Piaf, Temný rytíř povstal), o které se rozhodně nedá mluvit jako o neznámé tváři. Kromě ní ve filmu účinkují například Fabrizio Rongione nebo Olivier Gourmet, kteří již s belgickými režiséry v minulosti spolupracovali (Kluk na kole, Dítě).

Sandra (Cotillard) je depresemi sužovanou pracovnicí ve fabrice na solární panely, která se dozvídá, že z důvodu její časté absence má přijít o svoje zaměstnání. Její vyhazov zpečetilo šestnáct jejích kolegů, které vedení nechalo hlasovat o tom, jestli chtějí přijít o každoroční prémie ve výši 1000 Euro nebo právě o Sandru. Snaživá kamarádka Juliette (Catherine Salée) však šéfa přemluví, aby hlasování opakoval, a tak má Sandra jeden víkend (dva dny a jednu noc) na to, aby za pomoci svého manžela (Rongione) zkusila kolegy přiklonit na svoji stranu.

Zda se jí to nakonec opravdu podaří můžete zjistit od včerejška v českých kinech. Na Slovensku se bude film promítat od 19.3. 2015.

Dva dny, jedna noc: Trailer s českými titulky

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest