Justice League Dark: Scénář je dokončen

Justice League Dark: Scénář je dokončen | Fandíme filmu
Co del Torovu DC komiksovku plnou antihrdinů tak zdržuje a kdy bychom se jí mohli dočkat?

Když se Justice League Dark neobjevila na seznamu DC filmů, které Warner chystá, mohli se začít fanoušci týmu antihrdinů obávat, že se snímku od věčně vytíženého Guillerma del Tora nikdy nedočkáme. John Constantine, jedna z hlavních postav filmu, se navíc začal pravidelně objevovat na televizních obrazovkách ve vlastním seriálu. Jednotlivé obavy se ale postupně začaly zase rozplývat. Neil Gaiman, autor Sandmana, před časem fanoušky ubezpečil, že Warner chystá i jiné komiksovky, než ty, které zařadil do svého DC programu. Sám del Toro také před časem fanouškům vzkázal, že televizní Constantine chystaný film nijak neovlivňuje, jedná se o dvě naprosto samostatné entity, podobně jako je tomu třeba u filmového a seriálového Flashe. Pokud by se del Torovi seriál s Constantinem líbil, určitě by prý neváhal televizního hrdinu do svého filmu zakomponovat, avšak momentálně vůbec není jisté, zda seriál nebude v dohlednu zrušen, takže tahle varianta není příliš pravděpodobná.

Momentálně také Guillermo prozradil, že scénář pro Dark Universe (jak filmu říká) je hotový a odeslaný do Warneru. Pak se bude čekat na názor studia. Je však třeba poznamenat, že i kdyby byli bratři Warnerovi nadšení, filmu se zřejmě nedočkáme dřív jak v roce 2018. Momentálně del Toro dokončuje horor Crimson Peak (do kin jde na podzim 2015) a následně se musí vrhnout na Pacific Rim 2, který má premiéru ohlášenou na rok 2017. Co přípravy doposud tak protahovalo? Nejprve Del Toro napsal pětasedmdesátistránkový popis fungování světa, ve kterém se film bude odehrávat. Jen to trvalo rok. Pak se zkoušelo, která ze zhruba dvou nebo tří struktur vyprávění by byla pro film ideální, následně se hledal scenárista a tomu poté trvalo asi 6-8 měsíců, než dokončil scénář.

Co přesně bychom od scénáře měli čekat, zatím nevíme. Justice League Dark je tým temných antihrdinů, kteří navzdory svým osobním démonům společně bojují proti mocným nadpřirozeným oponentům. Nechybí důraz na magii a inspirace hororem, tedy sámé del Torovy srdeční záležitosti. Podle různých zpráv by se ve filmu měli objevit John Constantine, Swamp Thing, Zatanna, Deadman a Etrigan, ale možná také Spectre, The Floronic Man nebo Zatara.

John Constantine je cynické soukromé očko, okultista a především vymítač démonů, který pro suchou hlášku nejde daleko a v koutku úst má věčně zapálenou charakteristickou cigaretu. Swamp Thing je humanoidní rostlinná bytost, která se zdržuje v močálech a bažinách a pomocí síly ovládat rostliny chrání lidi i přírodu. Zatanna je mocná kouzelnice, jednu dobu také členka klasické Justice League. Deadman je duch zavražděného cirkusáka, který se vrací na Zemi, aby našel svého vraha. Dokáže posednout těla běžných smrtelníků. A konečně Etrigan je pekelný démon, který žije v symbióze se svým hostitelem Jasonem Bloodem a společně bojují se silami temnoty. Podle toho co del Toro odhalil, by film neměl začínat vytvořením týmu, o tom bychom se měli dozvídat teprve zpětně.

Zdroje: Forbes, IGN, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest