Riddick je opravdu na cestě

Riddick je opravdu na cestě | Fandíme filmu
Vin Diesel může slavit, třetího Riddicka se mu k životu nakonec dovést podařilo. Navíc je tu zbrusu nový koncept art.

Když jsme o Dieslově vysněném třetím díle Riddicka psali poprvé, málokdo byl ochotný věřit, že se film opravdu nakonec začne natáčet. Ale teď to Vin Diesel potvrdil na svém Facebooku a všichni fanoušci série se tak mohou začít regulérně těšit. A co o třetím díle s prostým názvem Riddick víme?

V inkriminované facebookové zprávě Vin hovoří o tom, že „pracuje na postavě“, zatímco režisér Twohy s týmem výtvarníků navrhují Riddickův svět a vizuální styl. (Z těchto raných příprav také pochází concept art / story board, který vidíte dole v galerii). Jakmile bude preprodukce hotová, přesune se štáb do kanadských lokací, které již dříve anoncoval, a na fotografiích předvedl, pan režisér. Drtivá většina filmu se natočí právě tam. Nakonec Diesel všechny ubezpečil, že i třetí film o Riddickovi bude tvrdé eRko.

Tolik slova Vina Diesla. Další informace přinesl zhruba před měsícem server Moviehole, který už tenkrát vypátral, že produkce začala s obsazováním vedlejších rolí. Zároveň se serveru dostal do ruky scénář, takže poměrně přesně víme, o čem třetí díl série bude. Zájemce o detailní spoilery odkážeme rovnou na Moviehole, pro ostatní tu máme podstatně méně konkrétní synopsi:

Pravděpodobně díky drasticky sníženému rozpočtu se tvůrci tak trochu vrací ke konceptu Černočerné tmy: Riddick se opět ocitne na opuštěné planetě plné příšer a žoldáků a všichni se ho budou snažit zabít. A na Černočernou tmu naváže film také příběhově. Začátek filmu by se sice měl odehrávat těsně po událostech Kroniky temna, ale pak už se bude navazovat spíš na první film. Naprostá většina vedlejších postav budou nováčci, maximálně budou mít vazby na někoho z rozprášené skupinky z jedničky. A Dieslovy fanoušky také jistě potěší, že z Riddicka by měl být ještě větší drsňák než kdykoliv předtím. Snad z toho nebudou jen prázdná slova, ale stejně povedená atmosferická řež, jakou byl první díl.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest