Box Office: Brad Pitt se k vítězství prodral jako tank

Box Office: Brad Pitt se k vítězství prodral jako tank | Fandíme filmu
V amerických kinech boduje válečná novinka Fury, celosvětově válejí Strážci Galaxie, Úsvit Planety opic nebo Annabelle.

Další víkend v kinech je za námi, a i když ty nejzajímavější částky padaly mezinárodně, začneme již tradičně v USA. Pro prvenství si ve svém tančíku dojel Brad Pitt, který si zahrál ve válečné akci Železná srdce (Fury). Novinka Davida Ayera (Patrola, Street Kings) sklízí poměrně dobré recenze a stála jen 68 milionů dolarů, takže s tržbou ve výši 23,5 milionu dolarů mohou být producenti spokojení.

Na druhém místě se umístila Zmizelá, která tam spadla po dvou prvenstvích v řadě. Tentokrát Fincherův thriller utržil 17,8 milionu dolarů a celosvětově už má na kontě skoro 202 milionů! Už teď jde o pátý nejvýdělečnější Fincherův film a řada trhů Zmizelou pořád ještě neuvedla, takže je kam stoupat. Na místě třetím je Kniha života, animák se španělskou (mexickou) příchutí ze stáje producenta Guillerma del Tora. Unikátní inspirace mexickým koloritem diváky táhne, a tak Kniha zatím utržila v USA velice slušných 25 milionů. V zahraničí to bylo zatím 8 milionů, přičemž nepřekvapivě byl film zatím uveden jen v latinskoamerických zemích.

Na čtvrtém místě je Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, který si odbyl premiéru minulý týden. Tentokrát rodinná komedie posbírala 12 milionů a celosvětově je na 43 milionech. Na pětce je novinka Co s láskou, další adaptace Nicholase Sparkse. Tržby 10 milionů možná nepůsobí nijak světoborně, jenže sparksovky se točí lacině. Tahle konkrétní stála 26 milionů, zaplacená bude tedy během pár týdnů a romantický byznys může vesele frčet dál.

Drákula: Neznámá legenda zažil ve druhém týdnu výrazný pád, kdy tržby klesly o více než 57 procent. Diváci si mezi sebou zjevně řekli, že není příliš o co stát, popřípadě se řídili silně negativními recenzemi. V USA princ Vlad utržil za víkend necelých 10 milionů dolarů, celosvětově už má na kontě 136 milionů. V několika zemích si Drákula svou premiéru stále ještě neodbyl, takže lze očekávat, že si na sebe krvavý hrabě nakonec vydělá. Na druhou stranu, pokud skutečně studio Universal hodlá z Neznámé legendy udělat první film provázaného světa hororových monster, pak se nejedná o zrovna pozitivní start.

Dál už budeme většinou stručnější. Soudce utržil dalších 8 milionů, celosvětově má na kontě 35 milionů a ještě důrazněji se tak potvrzuje, že Robert Downey Jr. diváky zajímá jen jako Iron Man nebo Sherlock Holmes. Annabelle utržila v USA dalších 7 milionů a celkově už má ze zámoří 74 milionů. Z mezinárodních trhů potom rovnou 92 milionů, což je podobná částka, jakou mělo ve svém třetím týdnu uvedení V zajetí démonů, kterému Annabelle dějově předchází. V zajetí démonů mělo výrazně lepší ohlasy, a tak lze očekávat, že Annabelle nakonec nebude mít stejnou životnost, nicméně film stál 6 a půl milionu dolarů, takže můžeme hovořit o pořádném hitu!

Hezky si vedou Equalizer, Maze Runner a Želvy Ninja. Drsný thriller s Denzelem Washingtonem už celosvětově utržil 158 milionů (rozpočet 55 milionů), nejnovější teenagerská sci-fi zatím posbírala čtvrt miliardy (rozpočet 34 milionů) a Želvy Ninja už dosáhly skoro na 375 milionů (rozpočet 125). A ty stále ještě čekají na premiéru v několika zemích včetně Číny a Japonska.

Za povšimnutí určitě stojí nesmírně chválený Birdman, hořká komedie točená (s pomocí triků) na jeden záběr, ve které Michael Keaton hraje bývalého představitele slavného superhrdiny, který se pokouší znovu získat zašlou slávu. Film se zatím promítal jen ve čtyřech kinech, přesto utržil parádních 400 tisíc dolarů a postupně se bude nasazovat do dalších sálů. Něco podobného zažívají už teď St. Vincent, Men, Women & Children a Whiplash. Komedie s Billem Murraym už se za mořem promítá v 68 kinech a zatím utržila celkem 837 tisíc. Novinka Jasona Reitmana, která kritizuje dnešní online dobu, se rozrostla ještě do art kin po celé zemi, přesto to zatím stačí jen na celkových 475 tisíc dolarů. Zdá se tak, že z režiséra feel good dramat nakonec nebude nenápadný hitmaker, ale daleko spíš ještě nenápadnější indie tvůrce. Whiplash se také pomalu rozlézá do dalších a dalších amerických kin a během své jízdy po klubových scénách se mu podařilo utržit už 416 tisíc dolarů. Příznivé recenze a další nasazení film určitě dotlačí ještě dál.

Na závěr necháme zajímavé „malé“ filmy plavat a podíváme se naopak na ty úplně největší. Strážci Galaxie v Číně během druhého víkendu utržili 29 milionů dolarů a celkově už za Velkou zdí nashromáždili 69 milionů dolarů. A to navzdory špatným ohlasům, které v Číně údajně zavinil skutečně mizerný překlad. Guardians tak dosáhli celosvětově na 732 milionů dolarů, překonali Captaina Ameriku 2 a definitivně se stali třetím nejúspěšnějším filmem Marvel Studios. Nenápadně k výšinám vystoupal i Úsvit Planety opic, když těsně překročil hranici 700 milionů  a stal se pátým nejvýdělečnějším filmem letošního roku. Úsvit navíc o nějakých 220 milionů překonal Zrození Planety opic, takže fanoušci rozhodně nemusí mít strach, že by série v nejbližší době kamkoliv zmizela.

Příští týden vstoupí do amerických kin thriller Dřív než půjdu spát, chválená krimi Slídil s Jakem Gyllenhaalem a horor Rohy s Danielem Radcliffem.

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest