Mapy ke hvězdám: Cronenberg na hranici šílenství

Mapy ke hvězdám: Cronenberg na hranici šílenství | Fandíme filmu
David Cronenberg natočil film o hollywoodských hvězdách, hvězdičkách, jejich manýrech a balancování na hraně zdravého rozumu. Pusťte si trailery.

Sláva je fascinující, přitažlivá a podmanivá. Návykové kouzlo, jehož hledání a udržení mnozí zasvětili své životy. Podrobit lidskou marnivost hluboké analýze se pokouší ve svém novém filmu David Cronenberg. Kanadský režisér a scenárista je mužem dvou tváří. Expert na nejniternější stránky lidské existence je schopen zanechat své fanoušky v úžasu filmy jako Východní přísliby či Dějiny násilí a zároveň žalostně zklamat, což je příklad nedávného thrilleru Cosmopolis s Robertem Pattinsonem v hlavní roli.

Jeho nejnovější Mapy ke hvězdám jsou poutavým výletem do temné minulosti prominentní hollywoodské rodiny. Stanford (John Cusack) a Christina (Olivia Williams) jsou typickými představiteli bohaté smetánky z města andělů. On si vydělal jmění psychoterapií hollywoodských celebrit, zatímco jeho manželka je ženou v domácnosti, jejíž hlavním zájmem je propagování syna Benjiho (Evan Bird), který je vycházející dětskou hvězdou. Posledním členem rodiny je Agatha (Mia Wasikowska), která je v den svých osmnáctých narozenin propuštěna ze sanatoria, kde se léčila z pyromanie, když se jako mladá pokoušela zapálit rodinný dům. Její první kroky vedou zpět do Los Angeles, kde se setkává s aspirujícím mladým hercem (Robert Pattinson), který si mezi svými mini-rolemi vydělává jako řidič limuzín. Po příjezdu do města si Agatha najde práci jako asistentka jedné z otcových klientek, slavné herečky Havany (Julianne Moore), kterou pronásledují přeludy její mrtvé matky, která byla filmovou hvězdou v 60. letech. Nyní se Havana snaží získat roli v remaku filmu, který udělal z její zesnulé matky hvězdu.

Snímek startuje v českých a slovenských kinech 30.10.. Zatím si vychutnejte tři obsahově hutné trailery. Ze všech je patrné, že se můžeme těšit především na působivou hereckou kreaci v podání skvělé Julianne Moore, která si za svůj výkon odnesla hlavní hereckou cenu z francouzského Cannes. Cronenberg žene svoje postavy až na samou hranici normálu, aby dokázal, jak tenká je hranice mezi příčetností a šílenstvím. Uvidíme, jak se mu to podaří tentokrát.

Mapy ke hvězdám: Trailery

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest