Pozvánka na festival Ostrava Kamera Oko

Pozvánka na festival Ostrava Kamera Oko | Fandíme filmu
Česká premiéra Cronenbergovy novinky Mapy k hvězdám, kompletní sága X-Men a další filmové lahůdky už za pár dní v Ostravě a posléze také zčásti v Praze.

Za pár dní vypukne už 6. ročník Mezinárodního filmového festivalu Ostrava Kamera Oko. Širší veřejnosti je známý pod jednoduchou zkratkou OKO a proslul svým specifickým výběrem soutěžních snímků. Často se totiž jedná o unikátní díla z hlediska práce s kamerou. Právě na tuto filmovou specializaci kladou pořadatelé největší důraz. Festival oficiálně startuje v pátek 26. září a potrvá až do čtvrtka 2. října. Samotný program je rozdělen do několika zajímavých sekcí a není tak divu, že zájem o účast projevil rekordní počet zájemců. Výběrová komise registrovala více než 500 přihlášených celovečerních a krátkometrážních snímků.  V hlavní soutěžní sekci se utká šestice filmů. Všechny budou k vidění v české premiéře.

Asi největším tahákem bude drama Mapy ke hvězdám (Maps to the Stars) Davida Cronenberga, pojednávající o výstřední hollywoodské rodině, které si vysloužilo aplaus na festivalu v Cannes. V hlavní roli exceluje Julianne Moore, kterou zdárně doplňují Robert Pattinson a Mia Wasikowska. Tradicí je soutěž v disciplíně krátkometrážních snímků. Vedení festivalu dává tímto způsobem šanci začínajícím studentům - kameramanům především od nás a ze Slovenska. Připraven je také blok dokumentů věnujících se architektuře a designu.

Vedení festivalu ve svém programu neopomnělo ani na v současnosti asi nejrychleji rostoucí žánr komiksových filmů. Pro fanoušky série X-Men budou připraveny speciální projekce všech pěti dosud natočených dílů. Ohlednutí do minulosti bude mít tentokrát podobu digitálně restaurované verze Ostře Sledovaných Vlaků. Už před časem jsme vám představili venezuelské drama Příšerný vlasy. Stranou nezůstane ani tuzemská kinematografie. Připraveny jsou projekce těch nejlepších a nejzajímavějších snímků za období uplynulého roku. Pokud budete v uvedeném termínu v Ostravě, rozhodně si tuto oslavu filmu nenechte ujít.

Další podrobnosti a kompletní program najdete na stránkách festivalu. Festivalové filmy Historky o mojí smrti a Superega budou následně k vidění v pražských ozvěnách v Kině 35, všechny architektonické snímky potom ve Studiu Béla.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest