Ben Affleck a Matt Damon chystají gangsterku

Ben Affleck a Matt Damon chystají gangsterku | Fandíme filmu
Nerozlučná dvojka je opět spolu a chystá životopis Whiteyho Bulgera - mafiána, jehož život částečně inspiroval snímek Skrytá identita.

Už se to zdá být celá věčnost, od dob kdy jsme Matta Damona a Bena Afflecka považovali za nerozlučnou dvojku. Kdo by si je nepamatoval z ranných Smithovek a z dobrého Willa Huntinga, ke kterému oba přátelé společně napsali scénář, za který byli oceněni Oscarem. Potom se ale jejich profesionální cesty rozdělily. Damon se stal akčním hrdinou i respektovaným dramatickým hercem, zatímco Afflecka většina filmové veřejnosti dlouho považovala především za představitele povrchních hezounků, aby se nakonec našel v režii.

Teď oba pánové znovu spojí své síly, aby natočili životopisný film o mafiánovi Whitneym Bulgerovi. Damon si zahraje hlavní roli, Affleck nějakou vedlejší, ale především bude režírovat. Scénář má na starosti Terence Winter, který má s gangsterkami spoustu zkušeností – psal seriálové Sopránovi, teď se podílí na Impériu - Mafii v Atlantic city. Poměrně kuriózní je, že film bude produkovat Graham King, který už s Damonem spolupracoval na Scorseseho Skryté identitě, která je shodou okolností částečně založena právě na příběhu Whitneyho Bulgera. (Bulgerem byla inspirována Nicholsonova postava).

Příběh filmu by měl pojednávat o Bulgerově mládí, jeho uvěznění v Alcatrazu, vzestupu jeho kriminálního impéria i jeho tajné spolupráci s FBI, které dělal informátora. Damon s Affleckem spolu chtěli spolupracovat už loni, když chtěli natočit skutečný příběh o dvou profesionálních fotbalistech, kteří si mezi sebou vyměnili manželky. Kvůli váhavému nesouhlasu obou sportovců se ale film s názvem The Trade zatím odkládá. Na scénáři spolupracoval také Benův bratr Casey Affleck, který si zahraje v příběhu Whitneyho Bulgera jednu z vedlejších rolí.

Bez zajímavosti není ani to, že filmů o Johnu Bulgerovi nebo jeho bezprostředním okolí se chystá hned několik, ale Afflec s Damonem doufají, že až Warner oficiálně oznámí jejich projekt, ostatní tvůrci se zaleknou a z látky vycouvají. Kdy přesně se filmu dočkáme, není zatím úplně jisté, protože oba úspěšní tvůrci mají dost napilno. Matt chystá svůj (prozatím poměrně nespecifický) režijní debut a Ben by měl v nejbližší době pro Warnery točit vysokorozpočtovou  adaptaci románu Stephena Kinga The Stand.

Zdroje: GQ, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest