Natočí Ben Affleck doomovku?

Natočí Ben Affleck doomovku? | Fandíme filmu
Ben Affleck by mohl natočit Line of Sight, akční thriller snímaný z pohledu první osoby, tak jak ho známe z počítačových her.

Ben Affleck jako herec vždycky sklízel víc posměchu než chvály, ale jako režisér si konečně vydobyl respekt. Jeho prvotina Gone Baby Gone byla přirovnávaná dokonce k Eastwoodovi a jeho druhý film, Město, fungoval minimálně jako slušný thriller, za který byl Jeremy Renner nominovaný na Oscara. Momentálně se chystá natáčet film Argo, jenž pojednává o jednotce CIA, která se vypraví v přestrojení za filmaře do Teheránu, aby tam zachránila několik rukojmí. Ben je ale k nezastavení, a tak už plánuje do budoucna.

Společnost Silver Pictures, kterou řídí legendární producent Joel Silver, mu, dle informací Hollywood Reporteru, nabídla režii snímku Line of Sight, který se zdánlivě nijak neliší od konvenčních akčních thrillerů: Pojednává o elitní jednotce, která přepravuje důležitý náklad a zároveň se potýká s hrozbou glogálních rozměrů. Vtip je ale v tom, že by film měl být celý natočený z pohledu první osoby, tak jak to známe z počítačových her žánru FPS (doomovky). Speciálně kvůli tomu producent Alex Heineman najal Petera O’Briena, autora videohry Halo: Reach, aby provedl nezbytné úpravy na prvním nástřelu scénáře, který připravil prakticky neznámý F. Scott Frazier.

Co na to říct. Myšlenka je to jistě zajímavá a ambiciózí a ani zdaleka ne nepředstavitelná, záběry z pohledu první osoby jsme již ve filmu viděli. Naposledy třeba v teaser traileru na nového Spider-mana, v loňském snímku Vejdi do prázdna nebo ve videoklipu kapely Prodigy Smack My Bitch Up. Komplet se tak točí britský seriál Peep show nebo značná část pornografie. Ale unese pohled první osoby kompletní stopáž celovečerního akčního spektáklu? Ve filmové adaptaci videohry Doom se střílelo z pohledu první osoby chvilku a většině diváků se to celkem zamlouvalo, ale roztáhnout to na dvě hodiny? Navíc zrovna Ben Affleck doposud točil sice dobře, ale poměrně staromódním stylem, takže si ho jako experimentátora nějak nedovedu představit. Ale nechme se překvapit, třeba nám všem Line of Sight ještě vytře zrak.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest