Box Office: Všechny novinky v první trojce

Box Office: Všechny novinky v první trojce | Fandíme filmu
Mladí v labyrintu, staří mezi náhrobními kameny a u domácího krbu.

Museli jsme čekat až do předposledního záříjového týdne na pořádnou kasovní tržbu, za kterou tentokrát stojí start nové teenage série Labyrint: Útěk. Se 32 miliony dolarů se dokonce jedná o šestý nejlepší záříjový start všech dob. Ačkoli snímku dominuje chlapecké obsazení, návštěvu si tentokrát nenechalo ujít celých 52 procent dívek. Vinit z toho můžeme jednoduchý koncept odvolávající se na nejrůznější bojové arény posledních pár let, tedy něco, čeho se producenti Labyrintu rozhodně nechtěli vzdát, protože podobné zápletky baví i ve světě, odkud má film už 50 mega.

Mezi náhrobními kameny skončil Liam Neeson, jehož další akční záchrana dostala od diváků 13 milionů. Je to méně než Mezi vlky (19 mega) a mezi sedadly dopravního letadla (NON-STOP), kde se začínalo rovnou s 30 miliony. Mezi náhrobními kameny je ale hodně odlišný projekt. Temnější, násilnější a méně přístupný, což může především ženy odradit od dalších návštěv. Není to "taťka Neeson a jeho akční patálie pro celou rodinu", ale ani žádná kasovní katastrofa.

A třetí příčku má hvězdné Co by kdyby, kde se sešli Jane Fonda, Jason Bateman, Tina Fey nebo Adam Driver. Dospělá komedie s tvářemi, které znáte z vašich oblíbených seriálů, utržila slabších 12 milionů. K téhle sumě film rozhodně odsoudil průměrnější námět "sitcomového typu", mládeži nepřístupný rating a nulové Oscarové ambice, o jaké se snažilo třeba Blízko od sebe z minulého roku. Znovu si na své přišly ženy, tentokrát jich bylo až 63 procent, které bez problémů příští týden dostanou tenhle projekt přes hranici rozpočtových 19 milionů.

Novinky minulého týdne se udržely hned za vítěznou trojicí. No Good Deed s 10 miliony míří v Americe ke 40 mega a A Dolphin Tale 2 s 9 miliony zase ke 27 milionům dolarů.

Hodně zle ale dopadl Kevin Smith, který napsal podle svých rozsáhlých podcastů původní horor Tusk. Film kupodivu dostal polo-široké nasazení, jenomže z šestistovky kin stěží vycucal 900 000 dolarů. Tohle je bezpochyby jeden z nejhorších kasovních výkonů Smithovy kariéry a film by si určitě dařil lépe na nějaké internetové platformě. Studio A24 ale údajně nenalilo do propagace moc peněz, zřejmě z ostražitosti, protože kritici tenhle kus celkem poplivali, a to i v rámci celého absurdního námětu.

S ohlédnutím na nedávný bilanční článek doplňujeme, že Jak vycvičit draka 2 se vyšplhalo na 609 milionů, Transformers 4 na 1,08 miliardy, Úsvit Planety opic na 681 milionů, Hercules na 219 milionů, Lucy na 378 milionů, Expendables 3, Želvy Ninja na 333 milionů na 190 milionů, a Strážci Galaxie na 632 milionů a Marvel už díky nim pokořil 7 miliard. Letní filmy už ale opravdu pomalu mizí z dohledu a nějaké zajímavější peníze už asi udělají jenom Strážci a Želvy.

Příští týden vystřídá Liama Neesona Denzel Washington a jeho Equalizer. Pro děti a milovníky animace pak dorazí Škatuláci.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest