Místa: Tvůrci drsných Pout znovu na scéně

Místa: Tvůrci drsných Pout znovu na scéně | Fandíme filmu
Radim Špaček před čtyřmi lety dobovým thrillerem Pouta vlastnoručně pozvedl soudobý český film o několik tříd výš. Podaří se mu to znovu?

V roce 2009 natočil režisér Radim Špaček úspěšný film, situovaný do 80. let, s názvem Pouta.  Jeho spolupráce se scenáristou Ondřejem Štindlem získala celkem 5 Českých lvů a spoustu ocenění z filmových festivalů. Zhruba před dvěma lety se oba pánové opět sešli a postoupili ve své tvorbě o několik let kupředu. Jejich dalším filmem je tak drama Místa, jehož děj se odehrává na pozadí brzkých 90. let. Do hlavních rolí byli vybráni mladí, téměř neznámí herci, jimiž jsou Vladimír Polívka (Poupata), Jan Cina (Smradi) a Johana Matoušková, pro kterou jsou Místa vůbec první filmovou zkušeností.

Film se odehrává ve smyšleném pohraničním městě Černá Skála, v němž žijí dva devatenáctiletí kluci Adam (Polívka) a Marek (Cina). Jak už to někdy bývá, oba by chtěli vyrazit pryč z maloměsta, ale nevědí, co si dál počít. Do jejich životů znenadání vstoupí Anna (Matoušková), jež rozvíří šeď jejich dosavadních životů. Po jedné krvavé rvačce, do které se tato trojice zaplete, ale Annin ochranitelský otec usoudí, že může být toto přátelství pro jeho dceru nebezpečné...

Podle režiséra není film určený pouze mladšímu publiku současnosti, ale také těm, kteří své mládí prožívali ve stejné době, ve které se film odehrává. Doba je však pouze podkresem filmu a podstatné jsou především jeho unikátní postavy. Pod článkem můžete zhlédnout zajímavě střižený trailer a pár obrázků z filmu, jenž přichází do kin v ČR 18. září a na Slovensku dokonce už 11.9..

Místa: Trailery

Místa: Making of

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest