Všiváci: Kriminální drama po česku

Všiváci: Kriminální drama po česku | Fandíme filmu
Zvučné herecké obsazení, kriminálně-psychologická zápletka. Podaří se připravit zajímavý český film? Přesvědčte se v traileru.

Domácí kinematografie v posledních letech přešlapuje na místě. Komerční paskvily bez jakékoliv přidané hodnoty rozhodně nejsou odrazem vrcholných schopností české filmové školy. Je třeba si upřímně přiznat, že skutečně zapamatování hodných děl bylo v poslední době k vidění opravdu poskromnu. Můžeme jenom doufat, že s nástupem mladé generace českých tvůrců se začíná blýskat na lepší časy. Jednou z vlaštovek by mohlo být ambiciózní drama Všiváci, které už brzy vstupuje do českých kin.

Režisérská prvotina debutujícího Romana Kašparovského je analýzou vztahu dvou naprosto rozdílných bratrů, jejichž cesty se v mládí rozešly a nyní v dospělosti se k sobě znovu snaží najít cestu. První z nich, nemocniční chirurg Miki (Jiří Langmajer) žije hédonistickým životem v neustále se opakujícím kruhu alkoholu, nevěr a milostných afér. Jeho bratr Micky (Ondřej Vetchý) je válečný veterán z Afghánistánu, který po svém návratu zápolí s finančními problémy, které mu znemožňují návrat k normálnímu životu se svými dvěma dětmi. S jejich výchovou mu pomáhá jeho matka (Iva Janžurová). Životní osudy obou bratrů se mají po letech odloučení znovu protnout, když Micky dostane jedinečnou šanci získat peníze z ilegálního kšeftu.

Snímek, který startuje v českých kinech 19. června, vznikl za podpory českého ministerstva obrany.  Štáb dokonce natáčel kvůli větší autentičnosti všechny bojové scény přímo v afghánské provincii Logár.  V dalších rolích se objeví Jiří Mádl, Tereza Voříšková a Kryštof Hádek. Dole je k vidění oficiální trailer. Doufejme, že nás tvůrci překvapí dospělou studií vnitřních démonů lidské duše, přesně jak slibuje trailer.

Všiváci: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest