Výchozí bod: Její oči otřásly základy našeho poznání

Výchozí bod: Její oči otřásly základy našeho poznání | Fandíme filmu
V dramatu šmrncnutém sci-fi se racionální vědec (Michael Pitt) po vášnivém románku s nespoutanou dívkou pokusí zpochybnit vše co známe.

Oči. Fascinují lidi od nepaměti. Říká se, že jsou oknem do duše a dva stejné páry očí na světě nenajdete. Nebo snad ano? Tiše a snově působící trailer nám poskytne letmý pohled do kukadel sci-fi příběhu nasyceného láskou, kvůli které se vyplatí vydat i na druhý konec světa.

Ono snové působení má možná spojitost se vznikem námětu. Režisér Mike Cahill, jenž má na kontě už vědeckofantastický film Jiná země (ze kterého si do aktuálního projektu Výchozí bod, alias I Origins znovu přitáhl hned dva herce), se v jednom rozhovoru svěřil, že nápad dostal před lety ve spánku. Ze svého snu si odnesl, že oči mrtvých lidí se můžou vrátit znovuzrozením. Myšlenka ležela ladem, až do setkání s hercem Michaelem Pittem (Funny Games USA, Opilí slávou), kterého filmy má Cahill moc rád. Cahill mu načrtnul koncept vycházející z dávného snu, ten Pitta zaujal a za pár týdnů, když si herec přečetl scénář, se pánové domluvili na spolupráci.

Pitt dostal hlavní roli vědce, který se seznámí s dívkou jménem Sofi, ztvárněnou Astrid Berges-Frisbey (Piráti z Karibiku 4). O svou milovanou ale hrdina tragicky přijde, což mu přivodí depresi zaháněnou prací v laboratoři. Tam s kolegyní (Britt Marling) přijde na objev, který otřásá nejen jeho osobností, ale při potvrzení by mohl otřást snad i celým světem. Tak se vědec Ian vydává na cestu za skutečným poznáním.

Trailer je zajímavý a chytlavý. Je z něho cítit emoce, lehce mysteriózní podtón a viditelnou péči o vizuální vzezření díla. V neposlední řadě by měl film brát ohled i na obsah, protože sám režisér (a scenárista v jedné osobě) tvrdí, že chtěl práci vědců zobrazit blíž k realitě, než je ve filmech zvykem. Inu, jak se mu to zdařilo uvidíme v českých i slovenských kinech 25.9.2014 a dle dostupných ohlasů se nad návštěvou projekce vyplatí přemýšlet. Podle recenze naší CBD, která se objeví už za pár dní, jde dokonce o devítkovou podívanou!

Výchozí bod: Trailer

Interview s režisérem: Marry Sue

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest