Automata: Antonio Banderas ve světě robotů

Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Přehrajte si první trailer na lákavý sci-fi thriller s holohlavým Antoniem Banderasem, který se toulá budoucností plnou robotů.

Scházelo vám sci-fi podobné snímku Já, robot? V tom případě vás pravděpodobně zaujme AutomataAntoniem Banderasem. Film nás zavede do budoucnosti roku 2044. Svět prodělává politickou a ekonomickou krizi a roboti jsou součástí našeho každodenního života. Jsou jištěni dvěma základními zákony. Jacq Vaucan (Banderas) je obyčejným pojišťovacím agentem robotické společnosti, kterému je svěřen na první pohled rutinní případ robota, který se stal obětí manipulace. Během vyšetřování však začíná docházet k závěru, že se někteří roboti dokážou vyvíjet mimo svoje naprogramování. Tento objev může mít vážné důsledky pro budoucnost celého lidstva, jenomže Jacqův zaměstnavatel to nenechá jen tak. Před Jacqem tak stojí volba - postavit se na stranu vlastního druhu nebo dát přednost robotickým bytostem.

Scifko natočil za nějakých patnáct milionů dolarů Španěl Gabe Ibáñez, jenž začínal jako animátor v sekci vizuálních efektů. V roce 2006 usedl za kameru u krátkometrážního filmu Máquina a o tři roky později si už troufl na celovečerní debut Hierro. Scénář k jeho novince Automata s ním dali společně dohromady Igor Legarreta a Javier Sanchéz Donate. Ve vedlejších rolí se budou v prostředí robotů pohybovat Melanie Griffith nebo Dylan McDermott (Pád Bílého domu). Snímek bude mít americkou premiéru 10.10. 2014.  

Plešatý Banderas se vrhnul do sci-fi žánru přímo po hlavě a v jeho případě je to vítaná změna. Z traileru dýchá přítomnost z Blade Runnera, Elysia (řada lidí tam vidí District 9, já v tom ale cítím víc to Elysium) a zmiňovaného Já, robot s lehkým feelingem sci-fi filmů z devadesátých let. To ale není na škodu. Navíc film dostal rating R, takže to nebude žádná uhlazená podívaná bez sprostých výrazů nebo krve. Celá upoutávka si drží slušné tempo a ve výsledném dojmu to nevypadá vůbec špatně. Ostatně, posuďte sami. V galerii je dostupná pětka plakátů.

Automata: První trailer

Zdroje: Collider, Quiet Earth

Galerie: 5

Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu Automata: Antonio Banderas ve světě robotů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest