Hráč: Vsaďte si na smrt

Hráč: Vsaďte si na smrt | Fandíme filmu
Do českých kin vstupuje thriller o záchranářích, kteří se sázejí o to, který pacient zemře dřív.

Láska a gambling. Střet dvou lidských vášní na nás čeká ve snímku litevského režiséra Ignase Jonynase. Hráč je trefným pohledem do života muže, který kompletně propadl sázení a tragikomicky ukazuje, kam až může tato slabost ab absurdum zajít. V dnešní globalizované společnosti si můžete vsadit prakticky na cokoliv – od výsledku sportovního klání až třeba na vítěze filmového Oscara. Hráč Vám ale ukáže, co se stane, když si začne skupina přátel sázet na smrt.  

Každodenní přetahovaná se smrtí a jeden nekonečný zápas s časem. To je každodenní chleba Vincentase (Vytautas Kaniusonis), který je elitním lékařem záchranné služby v jedné z postsovětských republik. Jeho životní posedlostí ovšem není záchrana lidských životů, ale hazard ve všech svých podobách. Jako ve většině podobných případů se brzy dostaví finanční problémy a trable se splácením dluhů. Zoufalého záchranáře v hodině nouze napadne geniální myšlenka, jak si zajistit dodatečný zdroj příjmů. Společně se svými kolegy začne sázet u těžkých nemocničních případů na to, zda se jim podaří přežít. Čím větší a život více ohrožující zranění, tím vyšší kurz a logicky i výhra. S postupem času ovšem nezůstane jenom u hezké kratochvíle pro kolegy ze záchranné služby, ale aktivně se zapojí také další členové nemocničního personálu. Jediný, kdo vábení velkých peněz odolá, je kolegyně Jeva (Oona Mekas), do které se s postupem času Vincentas zamiluje. Ohrozí jeho amorální praktiky jejich vztah? A zbudou vůbec po závěrečných sázkách nějací vítězové?

Připadá vám něco podobného jako hodně morbidní záliba? Vězte, že režisér Ignas Jonynas během svého pestrého života vystřídal řadu povolání. Jedním z nich bylo i zaměstnání na psychiatrické klinice, kde přišel do styku s řadou závislých gamblerů. Snad právě odtud pochází inspirace, která jej vedla k sepsání scénáře. To, zda se mu podařilo přetavit originální myšlenku, i ve kvalitní film, můžeme zjistit už od včerejška, kdy snímek vstoupil do českých kin. Slovenská premiéra je naplánována na 11.9.. Dole si mezitím můžete vychutnat dva trailery.

Hráč: Trailer 1

Zdroje: Praguepost, JDIFF

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest