Assassin’s Creed chce respektovat hry, stále se píše

Assassin’s Creed chce respektovat hry, stále se píše | Fandíme filmu
Michael Fassbender popírá, že by projekt opustil, potvrdil jméno režiséra a odhalil drobný střípek děje.

Přípravy filmového Assassin’s Creed se tak vlečou, že se před časem dokonce měly objevit drby, podle kterých byl Michael Fassbender natolik nespokojený se scénářem, že z projektu vycouval. To podle Fassbendera rozhodně není pravda. Na scénáři se pracuje, a až se Michael vrátí z Evropy, kde propaguje film Frank, má schůzku se scenáristy. Producent a představitel hlavní role dále uvedl, že filmaři hodlají respektovat herní předlohu. Ve hrách je spoustu skvělých věcí, které se dají použít ve filmu přímo nebo alespoň v nějaké variaci. Fassbenderovi se líbí herní svět a koncept genetické paměti. Zřejmě tedy můžeme předpokládat, že se ve filmu objeví přístroj Animus a soudobý hrdina, který se rozpomíná na dobrodružství svých předků. Zároveň však Michael připouští, že videohry příliš nehraje a zdůrazňuje, že připravuje film, nikoliv hru. Film má úplně jiné zákonitosti a filmaři připravují celou řadu vlastních, nových prvků.

Herec dále potvrdil, že film připravuje režisér Justin Kurzel, kterého si oblíbil při natáčení Macbetha. Poslední verzi scénáře mají na svědomí Adam Cooper a Bill Collage, kteří jsou podepsaní pod Mistrovský plán nebo chystaný Exodus Ridleyho Scotta. Navzdory zdlouhavým přípravám je premiéra stále ohlášena na srpen 2015 (u nás 6.8.).

V herní předloze je hrdinou člověk ze současnosti, který putuje do vzpomínek svých předků, zabijáků v nejrůznějších historických obdobích, a skrz nově nabyté informace pomalu rozkrývá hrozbu katastrofy, která ohrožuje naši současnost. Hry už se podívaly do dob křížových válek, vrcholné renesance či americké revoluce. Jedná se o dobrodružnou akci, která je plná plížení ve stínech, tichého vraždění a šplhání po střechách majestátných měst.

Zdroj: IGN

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest