Warcraft se zaměří na postavy a otevře se všem

Warcraft se zaměří na postavy a otevře se všem | Fandíme filmu
Režisér Duncan Jones chce, aby kouzlu Warcraftu podlehli i dosud nezasvěcení a na Comic-Conu prozradil i další podrobnosti.

Ani Warcraft se letošnímu Comic-Conu v San Diegu nevyhnul. Režisér Duncan Jones připomněl, že letos v listopadu bude mít značka dvacetileté výročí, takže je určitě odkud čerpat. Jones by byl moc rád, kdyby se podařilo filmem otevřít svět Warcraftu novým fanouškům, podobně jako třeba komiksové filmy lákají nové čtenáře. Proto musí být film přístupný i divákům, kteří o Warcraftu vůbec nic nevědí. Bude to origin story, který vysvětlí, jak ve fiktivním světě Azerothu začal vleklý konflikt mezi lidmi a orky. Závěrem Duncan dodal, že je opravdu rád, že je premiéra až v březnu 2016, protože i když je dávno dotočeno, postprodukce je skutečně masivní. Připadá si, jako by točil Pána prstenůAvatarem najednou. Nakonec se diváci na Comic-Conu dočkali prvního teaseru, který zatím nebyl uvolněn online.

Promítaná ukázka zatím neměla hotové efekty, přesto prý orkové vypadali velice dobře, jako přesvědčiví živí tvorové, kteří by se v Pánovi prstenů neztratili. Celá stopáž měla syté barvy a ukazovala pestrou krajinu nížin a hor, kde žijí obě znesvářené rasy. Svět působí reálně, ne jako počítačová animace. Zdá se, že se vyprávění bude soustředit na postavy a klíčová bude dualita celého příběhu, kdy se seznámíme s hrdiny na obou stranách.

Jedním bude lidský vůdce Lothar (Travis Fimmel), tím druhým náčelník orků Durotan. U toho se mi nepodařilo odhalit, kdo jej hraje. Určitě ne Ben Foster ani Dominic Cooper, tak že by Toby Kebbell? V Úsvitu Planety opic předvedl, že performance capture (hraní digitálních postav) mu jde na výbornou. Oba dva hrdinové pochybují o svém dosavadním životě se zbraní v ruce. Lothar víc chránil krále než vlastního syna. Znamená to, že je oddaný nebo hlupák? Durotan vedl do boje tisíce válečníků. Dělá to z něj vůdce nebo zbabělce? Obě strany se zjevně připravují k boji. Durotan si posteskne, že jeho domov byl zničen a dumá, zda je válka jediným východiskem. Obě kultury (lidí a orků) působí značně odlišně.

Na závěr došlo i na akční sestřih, ve kterém se objevili Ben Foster jako mág Medivh, zelená Paula Patton a Dominic Coooper, který působil jako zlosyn. Akce se podle zpráv z Conu hodně opírá o možnosti žánru fantasy, a tak máme čekat žhnoucí krystaly, kladiva, meče a blesky létající z rukou. Lothar přilétá do bitvy na obřím orlovi! O násilí zřejmě nebude nouze. Širší veřejnost upoutávku asi hned tak neuvidí, a tak pro vás máme na závěr alespoň animované logo.

Warcraft: Animované logo

Zdroje: io9, Legendary, IGN, Collider, Slashfilm, Coming Soon

Warcraft: První střet

10.06.2016 | USA, Kanada, Čína, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest