The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014

The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
"Dárce" půjde do našich kin už v září, ale ještě před tím se stavil na Comic-Conu v San Diegu. Co Jeff Bridges a spol. o "dalších Hunger Games" prozradili?

Panel pro Givera působí dojmem, jako by si bratři Weinsteinovi chtěli vyzkoušet, jaké to je propagovat film na Comic-Conu. The Giver totiž půjde v zámoří do kin už za necelý měsíc a trailery odhalily prakticky všechno, co by člověk o filmu mohl chtít vědět. Prezentace v San Diegu pouze dále potvrdila, že se studio film za každou cenu snaží tlačit jako další Hunger Games, a že oproti předloze došlo ve filmu k poměrně výrazným změnám. To ale bude mrzet pravděpodobně jen fanoušky knihy, která pod jménem Dárce vyšla i v češtině. Na druhou stranu i autorka Lois Lowry by dvacet let po vydání některé aspekty svého příběhu neváhala změnit. Upravila by především roli, jakou má v příběhu postava náčelnice starších, ve filmu ztvárněná Meryl Streep.

S úpravami se nejprve nemohl vyrovnat Jeff Bridges, který trval na tom, že by hrdinové ještě neměli být v pubertě, stejně jako v knize, a málem kvůli změnám produkci opustil. Nakonec se nechal přemluvit a když uviděl herecké výkony Brentona Thwaitese a Odeyy Rush v ústředních dětských rolích, dokonce se s úpravami smířil. Pro Bridgese byl projekt důležitý už před řadou let, kdy chtěl natočit film, který by mohly vidět jeho děti (teď už je jim přes 30), ale zároveň v něm nechyběla řada dospělých témat. Možná právě kvůli nim ale byla kniha ve Spojených státech dlouho poměrně kontroverzní, a tak se nedařilo sehnat finance. Bridgesovu postavu měl původně hrát jeho otec Lloyd, hlavního hrdinu Jonase zase Jeffův synovec Jordan.

A když už jste nemohli vidět přednášku filmařů a Lois Lowry na vlastní kůži, máme pro vás alespoň souhrn nejnovějších upoutávek, plakátů a fotek. Česká i slovenská premiéra jsou stanoveny na 11.9. 2014.

Dárce: Trailery a další upoutávky

Oficiální česká knižní synopse: Dvanáctiletý Jonas žije ve světě, v němž neexistují války, zločiny, strach ani bolest. Všechno je dokonale organizované, nikdo si kvůli ničemu nemusí dělat starosti, dokonce i povolání dostane každý přiděleno. Jonas se má stát „příjemcem paměti“, uctívaným strážcem vzpomínek. Podrobuje se výcviku, při němž mu dosavadní příjemce paměti předává to, co nikdo jiný nesmí vědět ani cítit – vzpomínky a zkušenosti předchozích generací, dozvídá se o bolesti a utrpení, ale i o kráse, lásce a přátelství a začíná chápat, že jeho společenství žije v dostatku a bezpečí za cenu totální absence citů a možnosti volby. A s tímhle vědomím, s poznáním těchto hodnot už nedokáže žít jako dřív...

Zdroj: Collider

Galerie: 11

The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu The Giver: Další teenage fantasy na Comic-Conu 2014 | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest