All Is by My Side: Jimi Hendrix ožije na plátně

All Is by My Side: Jimi Hendrix ožije na plátně | Fandíme filmu
Kytarová legenda dostala vlastní celovečerák. Seznamte se s filmem a koukněte na trailer a první klipy.

Londýn byl v druhé polovině šedesátých let prakticky stejný jako Londýn současný. Stejné taxíky, stejné telefonní budky, stejná královna. Ale přece jen měl i něco navíc. Byla to doba, kdy hlavním vývozním artiklem Spojeného království byli Beatles a Rolling Stones. A byla to taky doba, kdy se po městě poflakoval mladík jménem Jimi Hendrix. V roce 1967 odsud vypustil do světa svoje první album. A za rok se vrátil jako legenda.

Drama All Is by My Side, natočené podle životního příběhu kytarového boha, má ale údajně se samotným Hendrixem společného jen málo. Scenárista John Ridley (Red Tails, Tři králové a oscarových 12 let v řetězech) se tentokrát ujal zároveň i režisérského křesla a film si tak mohl vypiplat k obrazu svému, k velké nelibosti kritiků i Jimiho blízkých. Obsazení tvoří jen méně známé tváře - samotného Hendrixe hraje americký rapper André 3000 (Čtyři bratři, Vzpoura v Seattlu) a snad jen fanoušky Kapitána Ameriky může potěšit Hayley Atwell, aka agentka Carterová, v roli Jimiho přítelkyně Kathy Entchingham. Znát byste mohli ještě Imogen Poots (Need for Speed), která si zahrála Lindu Keith, přítelkyni Keitha Richardse a Hendrixovu kamarádku.

Trailerem film láká spíš na jméno slavného hudebníka, než na samotný děj. Jestli ale nejde jen o zajíce v pytli se bude možné přesvědčit až 8. srpna, kdy All is by my side vyráží do evropských kin. Ovšem na zahraničních festivalech film dosud sklidil vesměs jen průměrná hodnocení. Velkým zklamáním je asi i fakt, že kvůli autorským právům se ve filmu neobjevuje žádná Jimiho tvorba po roce 1967. S českou nebo slovenskou premiérou se prozatím nepočítá, a tak vezměte za vděk alespoň dvěma klipy, které k traileru přidáváme.

All Is by My Side: Trailer a dva klipy

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest