Death Note: Američané chystají hranou verzi

Death Note: Američané chystají hranou verzi | Fandíme filmu
Slavná manga se dočká údajně hraného celovečerního zpracování ze Západu. S projektem je překvapivě spojovaný zajímavý režisér.

Fanouškům japonské mangy a anime není potřeba Death Note nijak zvlášť představovat. Zápisník smrti se poprvé objevil v kreslené podobě v roce 2003 a za jeho vznikem stojí Tsugumi Ohba, jenž dílo napsal, a kreslíř Takeshi Obata. O tři roky později vznikl animovaný seriál, anime filmy, tři hrané filmy v japonské produkci a videohry. V příbězích se setkáváme s velmi inteligentním studentem Lightem Yagamim, který jednoho dne nalezne jakýsi černý sešit, pojmenovaný „Zápisník smrti“ a začne jej podrobněji zkoumat. Zápisník záměrně upustil ze své říše do světa lidí shinigami (japonsky bůh smrti) jménem Rjúk. Majitel zápisníku je schopen zabít jakéhokoliv člověka na Zemi, pokud zná jeho jméno a tvář. Protagonista Light se rozhodne očistit svět od veškerého zla a stvořit svět nový. Tímto začíná v Japonsku docházet k hromadným úmrtím kriminálníků, což přiláká pozornost japonské policie, ale hlavně i světoznámého detektiva, který si říká L.

Nápadité a pohlcující anime americké filmaře zaujalo natolik, že si usmysleli natočit vlastní hranou adaptaci. Projekt se už chystá celkem dlouho a kolem se pohyboval Shane Black. Nově se o režii údajně uchází režisér dramatických filmů - Gus Van Sant, který nám dal Dobrého Willa Huntinga nebo Milka. Se zprávou přišel před pár dny server The Tracking Board, od něhož jsme se před časem dozvěděli, že se plánuje nová Smrtonosná zbraň. Zpráva o Smrtonosné zbrani ale byla částečně vyvrácena, a tak zatím zůstaňme raději skeptičtí i k novince o Death Note. Nicméně - chtěli byste vidět hollywoodskou hranou adaptaci?

Zdroj: The Tracking Board  

Death Note

25.08.2017 | USA
Fantasy, Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest