Box Office: Amerika slavila s Transformery

Box Office: Amerika slavila s Transformery | Fandíme filmu
Horory ani dámské jízdy se pro rodinný víkend prostě nehodí.

Spojené státy oslavily 4. červenec jednou z nejameričtějších filmových sérií současnosti. Transformers: Zánik mají z druhého víkendu 36 milionů dolarů. Čtvrtá epizoda tak za svými předchůdci trochu zaostává, ale je těžké je srovnávat, protože první trilogie startovala během střed a čtvrtků, zatímco letos připadl svátek na pátek a čtyřka byla o takový náskok ochuzena. Dobrou zprávou pro studio je, že pokračuje světová bitva velmocí, Ameriku s jejími dosavadními 175 miliony poráží Čína, kde mají Autoboti na kontě už 212 milionů! Zdolání X-Menů: Budoucí minulosti (zatím nejvýdělečnější letošní film - 724 milionů) je nevyhnutelné a proběhne zřejmě někdy na konci příštího víkendu. Jestli ale film dosáhne v Americe na 250 milionů, o tom rozhodne příští týden Úsvit planety opic a jeho konkurenční schopnosti. Záleží na tom? Nikoli. Je to pouze další z příkladů filmového pokračování, které vůči svým předchozím dílům v Americe zaostává, ale na miliardu dosáhne díky zbytku světa. Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna vědí o čem mluvím. Celosvětově mají Transformers: Zánik na kontě už 575 milionů.

Dvojku obsadila Tammy s plnoštíhlou Melissou McCarthy a otvírákem ve výši 21 milionů. Recept zůstává, Melissa znovu hraje excentrického hromotluka, což je s podivem, protože film napsal a režíroval její manžel Ben Falcone, u kterého by se dalo čekat, že se ji ze stereotypní škatulky pokusí dostat. Recenzenti nejsou nijak nadšení, ale diváci stejně dorazili, i když v ne takových počtech jako u jednodušších konceptů jako byly Drsňačky nebo Z cizího krev neteče. S předpokládanými 60 miliony jen z Ameriky ale film bezproblémově ztrojnásobí svůj dvacetimilionový rozpočet a k zaplacení nákladů nebude potřebovat ani DVDčka nebo zahraničí. Warneři ale tentokrát s daty trochu panikařili, protože 4. červenec, který Američané tráví v kruhu rodinném, není vysloveně sváteční období, při kterém by cílovka mamin mohla vyrazit na dámskou jízdu s Tammy a Susan Sarandon.

A stejný problém se vztahuje i na horor Chraň nás od zlého, který nezapadl do rodinného programu a odnáší si pouhých 9,5 milionů dolarů. Scott Derrickson potvrzuje řemeslnou zručnost a dává vědět, že je Doctor Strange v dobrých rukou, jinak je to ale pro producentský dům Jerryho Bruckheimera další promarněná šance, která stěží dostane z Ameriky nazpátek svůj třicetimilionový rozpočet a při dvouapůlmilionových zahraničních tržbách zřejmě nemůže počítat ani se zbytkem světa. Přečtěte si naši čerstvou recenzi filmu.

A poslední novinkou bylo Earth to Echo, které končí víkend s 8 miliony. Film produkoval Disney, ale nakonec dal od něj ruce pryč, protože se mu nehodil do krámu, takže prodeje připadly studiu Relativity, které s nimi naložilo jak naložilo. Film by mohl v Americe skončit s nějakými 30 miliony dolarů, záleží na tom, v jakém stavu se momentálně nachází ryzí "hrané filmy pro děti". Z minulého víkendu víme, že Transformeři u capartů neletí, dokáže je tedy v následujících týdnech částečně nahradit "druhý E.T."?

Love song expandoval do 175 kin, ze kterých přiteklo 1,3 milionu. Snowpiercer byl pak už ve 250 kinech, ale zasloužil si od Američanů jenom 1 milion. Mohla to být hezky vtipná situace, kdy by Asiaté chodili na americký film a Američané na asijský, velká vlaková revoluce Chrise Evanse ale jen rychle prosviští okolo, což může být škoda, protože kritici tenhle hvězdný povoz chválí. Nenechte si ho určitě ujít v Karlových Varech.

Příští týden dorazí další revolucionáři, tentokrát ti opičí v Úsvitu planety opic. Kritici se v pozitivních recenzích třesou, až film uvidí podruhé, takže Caesarovi přeji úspěšný start, mám ale takových strach, aby neskončil jako Godzilla, který se pořád ve Státech lopotí k hranici 200 milionů.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest