Bez návodu: Mexická variace na rodičovské sólo

Bez návodu: Mexická variace na rodičovské sólo | Fandíme filmu
Filmů, ve kterých neschopný rodič zničehonic zůstane na dítě sám, jsme měli možnost vidět mnoho. Teď je tu varianta v podobě nečekaného hitu z Mexika.

Dalším filmem, který u nás tento měsíc vychází na DVD a který si představíme, je mexická dramedy Bez návodu (Hombre de piedra). Díky své překvapivě vysoké návštěvnosti se tento film během loňského září několikrát objevil v naší rubrice Box Office a celkově se vyšplhal na 4. místo žebříčku nejnavštěvovanějších cizojazyčných filmů v USA. I přes rozporuplné recenze se tak dostal nad snímky jako jsou například Amélie z Montmartru nebo Faunův labyrint. Scénář filmu napsali Guillermo Rios, Leticia Lopez Margalli a Eugenio Derbez (Jack a Jill). Posledně zmiňovaný je zároveň také režisérem a producentem filmu a navíc hraje hlavní roli. Vedle něj dále účinkují například Jessica Lindsey (Podfukáři), Loreta Peralta nebo Daniel Raymont.

Hlavní děj filmu se točí okolo Valentina (Derbez), který si naplno užívá svobodného života v mexickém Acapulcu a střídá jednu partnerku za druhou. Jednoho dne se mezi jeho dveřmi objeví Julie (Lindsey), dá Valentinovi do náruče jejich společné dítě a bez rozloučení odjede. Jakožto nezkušený otec se Valentin rozhodne vzít dceru Maggie (Peralta) do Los Angeles a vyhledat tam její matku. Během šestiletého pobytu v LA se z Valentina stane úspěšný filmový kaskadér a z Maggie vyroste bystré děvče, které svému otci často radí a pomáhá. Rodinná idylka se však změní ve chvíli, kdy Valentina kontaktuje Julie s tím, že chce zpět svoji dceru.

Bez návodu: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest