Box Office: Bitva sequelů rozhodnuta

Box Office: Bitva sequelů rozhodnuta | Fandíme filmu
V jednom rohu 22 Jump Street, v druhém Jak si vycvičit draka 2. Vítěz? Rozhodně Jonah Hill, který je v obou filmech.

Vítězem velkolepého souboje dvou podařených pokračování se překvapivě stává 22 Jump Street. Komediální pokračování hitu s Channingem Tatumem a Jonahem Hillem odchází s téměř dvojnásobnými tržbami jedničky. Ta otevírala s 36 mega, dvojka s rovnými 60 miliony. Sony dokázalo film znovu prodat a ještě si ohlídalo kvalitu, která se neodmyslitelně pojí s režisérským duem Miller/Lord. Pátý nejlepší komediální otvírák všech dob těší studio o to víc, že rovnou překročil udaný rozpočet o 10 milionů. Letní konkurence nekonkurence, film půjde v Americe zaručeně přes sto milionů a i kdyby ne, stovku má stejně už teď s několika světovými premiérami včetně Anglie. Miller s Lordem jsou oficiálně lepší než Spielberg nebo Kubrick, protože "tamti dva" neměli v jednom roce dva šedesátimilionové otvíráky.

Ještě před pár měsíci spousto lidí tvrdilo, že bude Jak si vycvičit draka 2 největším filmem tohoto léta. Nestalo se a DreamWorks se musí spokojit s pouhým 14% nárůstem diváku oproti jedničce, což dává tržbu ve výši 50 milionů. Rozhodně to není dvojnásobná poptávka Já, Padouch 2 nebo třetinový nárůst Univerzity pro příšerky. Není to ani otvírák v 60+ milionových výšinách druhého a třetího Madagaskaru nebo Kung Fu Pandy. Těžko říci, co se stalo. Konkurence žádná, od dubnového Ria 2 žádný animák nebyl, pozitivní recenze také dorazily a ústřední ikonický motiv se hrál každých pět minut. Možná, že draci doplatili na dospělejší pojetí a nenabídli širší paletu barev a dovádění. Druhá Kung Fu Panda byla v roce 2011 odepsána kvůli 63 milionovému otvíráku, takže si asi dokážete představit, jak se teď producenti cítí.

Třetí místo si udržela Zloba s 19 miliony dolarů, která je aktuálně na 450 milionech celosvětově. Pořádný hit a Angelina by se prý pokračování nebránila. Nevím, jestli má něco takového smysl, dejte vědět v komentářích, jak byste se na sequel tvářili vy. 

Velké haló se v týdnu rozpoutalo ohledně Na hraně zítřka s Tomem Cruisem. Kritici zklamaní slabým otvírákem přemlouvali svoje čtenáře a odběratele, aby dali filmu šanci. Částečně to zafungovalo, protože má film tento víkend jen 44% propady a to rozhodně není zlé. Na hraně zítřka si tedy připisuje na americký účet dalších 16 milionů a celá vesmírná ofenzíva se možná nakonec vyšplhá nad katastrofy jako Po zániku Země nebo John Carter. Američany samozřejmě znovu zachraňuje udatnost zbytku světa, odkud má film nějakých 120 milionů a v součtu je tak na svém udaném rozpočtu 175 milionů.

Strmý pád potkal romanci Hvězdy nám nepřály, která přišla skoro o 70 % diváků a zmohla se tento víkend jen na 16 milionů. Mnoho dalších vedle fandů knihy, tedy film k návštěvě kina nepřesvědčil, přesto má ale už vyděláno sedmkrát víc než je dvanáctimilionový rozpočet. X-Meni: Budoucí minulost zatím v tichosti proklouzli na pozici nejúspěšnějšího filmu léta, protože se aktuálně honosí rovnými 205 miliony. Ve světě nadvláda mutantů také pokračuje a celý tenhle hvězdný povoz se řítí k 700 milionům. Godzillu zato potkala napříč jeho nasazením velká únava, protože ačkoli film otvíral s více než 90 miliony, v Americe dvoustovku nepřekročí. Film si jinak odbyl premiéru v Číně s parádními 25 miliony a aktuálně je na 440 milionech celosvětově.

Z menších filmů se do kin dostal The Signal od režiséra Williama Eubanka. Ten má talent i nápady, bohužel jeho druhý filosofující počin schytal celkem nuzné recenze a ve 120 kinech mu diváci nechali jen 150 000 dolarů. Rozhodně lépe si v pěti kinech vedl The Rover s Guyem Pearcem a Robertem Pattinsonem, který utržil 140 000 dolarů a přídavku kin se dočká příští týden. Ty ale hlavně bude okupovat Think Like A Man Too, pokračování černošské komedie, která bude zaručeně motat horními příčkami žebříčku. Svoje slovo se pokusí říct a zazpívat i muzikál Jersey Boys od Clinta Eastwooda. Měl by zpívat rychle, než jej za dva týdny překřičí Transformers 4.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest