Box Office: Angelina se vrací ve velké parádě

Box Office: Angelina se vrací ve velké parádě | Fandíme filmu
Zato Seth MacFarlane a jeho westernový biják toho moc nevystříleli.

Jestli čekala Angelina Jolie čtyři roky právě na Zlobu - Královnu černé magie, nemůže jí to mít nikdo za zlé. Famózních 70 milionů dolarů z premiérového víkendu totiž ukazuje její neochvějnou star power a rovnou se řadí mezi hereččiny nejlepší otvíráky. Film má aktuálně obdobnou výkonnost, jakou měla Alenka v říší divů, i když s jejími 116 miliony se "Maleficent" měřit nemůže. Je to ale ukázkový příklad efektivního balíčku posledních let, kdy filmu s jasně vytyčenou cílovkou (tady to byly aktuálně výdělečné dospívající holky) dominuje hollywoodská hvězda ztvárňující ikonickou postavu od Disneyho. Tady hrál dokonce make-up téměř čtyřnásobný rozdíl, protože Angelinin Cizinec otvíral v roce 2010 jen za 18 mega. Jako film možná není Zloba kdovíjaký zázrak (kritici hodnotí spíš průměrně), ale coby taková vizuálně vypiplaná instalace pro kina boduje. V Americe Disney dostane ve výsledku takových 200 milionů a jelikož film i dvoustovku stál a v zahraničí úspěšně odstartoval na velkých trzích za 100 milionů, nemusí se studio už ničeho bát. Pro jistotu může smontovat pár hraček a na bonusovém DVD nechat Angelinu, aby odzpívala, jak se dělaly triky.

Na dvojce X-Meni: Budoucí minulost s 33 miliony dolarů. Propady o 64 % jsou pro sérii naprosto standardní, když ale vezmeme v úvahu inflaci a faktory jako 3D, film pořád v Americe zaostává. Jak jsme ale spekulovali už minulý týden, tak se také stalo. Americké tržby jsou aktuálně pro studio irelevantní, protože film vítá s otevřenou náručí zahraničí. S aktuální půlmiliardou překonává Budoucí minulost všechny svoje předchůdce, i 460milionový Poslední vzdor. Foxům se tedy nakonec daří konkurovat zaběhnutému Marvelu, musí ale co nejdříve opustit příběhy s ryze americkými kulisami a vydat se do světa, protože USA jsou pro mutanty aktuálně přesně takový trh, jaký je vykreslen v posledním filmu - odtažitý až nepřátelský.

Stejně tak jako Angelinu zbožňují diváci v kostýmech a nemusí její režijní počiny, Seth MacFarlane je skvělým chlapíkem za kamerou, ale nuznou tváří na plakátech. Jeho Všechny cesty vedou do hrobu otevřely v celkem nabušené komediální konkurenci za 17 milionů. Nikdo samozřejmě nečekal druhého Teda (ten otevřel za 54 mega a ještě měl Marka Wahlberga s jednoduchou premisou) nebo Sousedy (připomenu jejich 49 milionů pár týdnů nazpátek), stejně je to ale s takhle hvězdným ansáblem docela promarněná šance. Kritici navíc také nijak nejásají, jenomže studiu je to zřejmě jedno, protože film se zaplatí. Nejenom, že stál jen 40 milionů a z 21 zahraničních trhů přitekla alespoň desítka, MacFarlane je ale hlavně u studia příští rok pojištěný druhým Tedem. Ani přesně nevím, jak byl tenhle projekt koncipovaný, jestli jako srdcovka milovníka staré doby, nebo jednoduchý stroj na prachy a jméno, pomocí kterých pak bude MacFarlane tlačit do televize takové projekty, jakým je třeba dokumentární série Kosmos.

Na čtvrtém místě se potácí Godzilla s 12 miliony, respektive s 330 miliony celosvětově, což je suma, kterou by se studio raději chlubilo před celkem devastujícími propady ve třetím týdnu. Tahle kapitola ale rozhodně ještě není uzavřená, protože Čína a Japonsko pořád na svoje kopie čekají. Sandlerovo Blended naopak ztratilo jen 41 % diváků, jenomže tržby minulého víkendu byly už tak malé a 8 milionů tento víkend je číslo, které skoro překonali se 7,7 milionu Sousedi. A ti už jedou v kinech čtvrtý týden, během kterého ještě dokázali celosvětově překročit metu 200 milionů. Amazing Spider-Man 2 také spoléhá především na zahraničí, které ho z větší části pomohlo vystřelit k necelým 700 milionů dolarů. S Kapitánem Amerikou 2 teď bok po boku bojují o nálepku nejuspěšnějšího filmu roku 2014.

Příští týden nás čeká Na hraně zítřka, které k nadšeným recenzím dostalo v zahraničních předpremiérách 20 milionů dolarů. Doplní ho malé drama Hvězdy nám nepřály, které bude stejnou kvalitativní volbou, akorát s několikanásobně menším rozpočtem.

Zdroj: Forbes

 

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest