Grace, kněžna monacká míří do našich kin

Grace, kněžna monacká míří do našich kin | Fandíme filmu
Podívejte se trailer biografického snímku s Nicole Kidman v hlavní roli, který na jihu Francie vzbuzuje kontroverze.

Často se říká, že nejlepším spisovatelem je sám život. Přesně v duchu tohoto úsloví lze hovořit o pohádkovém příběhu Grace Kelly. Když se talentovaná americká herečka rozhodla ve svých 26 letech pověsit herecké řemeslo na hřebík, kdekdo nechápavě kroutil hlavou. Grace byla během zlaté éry Hollywoodu jednou z nejžádanějších hereček, která se navzdory svému mládí pyšnila Oscarem a Zlatým Glóbem. Přestože ji celá branže ležela u nohou, rozhodla se v roce 1956 přestěhovat z Kalifornie do Monaka, kde se provdala za monackého knížete Prince Rainiera III. Netřeba dodávat, že sympatická blondýnka se stala miláčkem svého lidu a věrně stála svému muži po boku až do své tragické smrti v roce 1982.

Na každého, kdo se pokusí přenést na filmové plátno jednu z nejmilovanějších celebrit druhé poloviny 20. století, tak přirozeně čeká nesnadný úkol. V tomto případě se ho zhostil francouzský režisér a scénárista Olivier Dahan (Edith Piaf), který si do hlavních rolí vyhlédl Nicole Kidman a Tima Rotha (Rob Roy, Pulp Fiction). Děj snímku nás přenese na začátek 60. let minulého století a soustředí se na manželskou krizi královského páru. Vedle rodinných problémů, prochází kněžna Grace také krizí identity a není si jistá, jakým směrem by se měl ubírat její život po opuštění Hollywoodu. To vše na pozadí rostoucího napětí mezi Monackým knížectvím a Francouzskou republikou.

S napětím očekávaný film si odbyl svou premiéru na právě skončeném festivalu v Cannes. Do českých a slovenských kin vstoupí 12.6.. Nelze opomenout, že již od počátku svého vzniku ho doprovází značná kontroverze, která zesílila v kritiku, když se o něm nevybíravě vyjádřila monacká knížecí rodina. Se značnými rozpaky se tvůrci setkali i během projekce na festivalu. Než si budeme moci udělat sami obrázek, můžete se dole podívat na trailer a spoustu fotek.

Grace, kněžna manacká: Trailer

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest