Jaká je budoucnost X-Menů a Wolverina?

Jaká je budoucnost X-Menů a Wolverina? | Fandíme filmu
Vlivná producentka Foxů promluvil o pokračování První třídy i novém Wolverinovi. Nezapomněla přitom ani na Deadpoola.

Až bude redakce sestavovat svůj žebříček nej filmů letošního roku, hodně vysoko jistě budou figurovat X-Men: První třída. Tahle letní pecka právě v těchto dnech vychází za mořem na DVD a Blu-ray, díky čemuž po Státech jezdí část tvůrčího týmu a na všemožných tiskových konferencích utvrzuje širokou veřejnost, že i na plackách bude novinka Matthew Vaugha stát za to. Jedním z členů tohoto týmu je i producentka Lauren Shuler Donner, která se trošku rozpovídala o chystaných komiksovkách studia Fox. Nejskloňovanějším projektem samozřejmě bylo možné pokračování První třídy, které stále nemá jistou zelenou, i když se o něm už mluví nějaké tři měsíce. Producentka nejprve nepřímo naznačila, že byla z otevíracího víkendu, kdy noví X-Meni utržili pouhých 56 milionů, lehce zklamaná, pak ale pokračovala: "Doufám, že sequel vznikne. Uvnitř studia o něm velmi vážně uvažujeme a rozhodně jsme všemi deseti pro to, aby se vrátil Matthew Vaughn na režisérskou stoličku." Ačkoliv se První třída především díky tržbám ze zbytku světa nakonec jakš takš zaplatila, v Americe utržila jen necelých 150 mega, což při rozpočtu ještě o 10 milionů vyšším není nějak oslnivý výsledek. Pro studia přitom pořád hraje hlavní roli především domácí trh (poněkud krátkozrace a tenhle pohled se začíná konečně měnit), tudíž uvidíme, jak u Foxů s možným pokračováním nakonec naloží. My bychom ho bez debat uvítali.

Starý Wolverine je minulost

Druhým projektem, o kterem padla zmínka, byl Wolverine. U něj se momentálně, jak známo, přepisuje scénář, kamery se přitom spustí až během příštího roku. Producentka Foxů se k situaci kolem filmu vyjádřila následovně: "Chceme nového Wolverina co nejvíce odlišit od jeho dva roky starého předchůdce. Spíš než o pokračování se tedy bude jednat o samostatný film. Nejsem si ale vůbec jistá, kdy začneme natáčet, dost možná se tak stane až v létě 2012. Všechno totiž stojí a padá na Hugh Jackmanovi a jeho rozvrhu, to znamená, že až bude mít volno, můžeme začít s produkcí. Situace je momentálně taková, že nejprve natočí Les Miserables s Tomem Hooperem a až poté začne pomalu nabírat svalovou hmotu pro Wolverina." Ze slov producentky je tak možné vyčíst, že se studio od Hoodova Wolverina chce co nejvíc distancovat, což se lehce potvrzuje i u dalšího spin-offu.

Tím je v minulosti často skloňovaný Deadpool, jemuž jsme věnovali několik zmínek i v našem komiksovém souhrnu. Od té doby se kolem projektu v podstatě nic nového nedělo, mohlo by se tedy zdát, že je tento spin-off mrtvý. Shuller Donner však tuto hypotézu poměrně rázně vyvrátila: "Deadpoola momentálně pilně připravujeme a zkoušíme studiu prezentovat nějaké nové věci, které jsme kolem postavy vymysleli. Rozhodně chceme Deadpoola pojmout trochu jinak, a to nejen po stránce vizáže, ale také charakteru. Chceme zkrátka natočit úplně jiný film, než jaký byste čekali po premiéře Wolverina. Čekejte tudíž hodně násilí, humoru a politické nekorektnosti, zkrátka Deadpoola, jak ho znáte z komiksů. Uznávám, že ve filmu Gavina Hooda jsme tuto postavu nepodali zrovna šťastně a zpětně to považujeme za krok vedle. Nicméně s dobrým scénářem, jaký máme k dispozici, a režisérem Timem Millerem můžeme přinést Deadpoolovi opravdu kvalitní celovečerák." Kdo by však čekal na nějakou zmínku o tom, zda je s postavou stále spojen Ryan Reynolds nebo zda je také součástí oněch velkých změn, má smůlu. Kolem všech tří projektů je tak situace stále poněkud nejasná a nejblíž se paradoxně zdá stále ten prokletý Wolverine.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest