Box Office: Kapitán s Falconem ustáli papoušky

Box Office: Kapitán s Falconem ustáli papoušky | Fandíme filmu
Kevin Costner se ale dál trápí.

Poučení tohoto víkendu je následující: Nezáleží na kvalitě vaší Marvelovky, propady se dostaví vždy stejné. Captain America 2 si udržel první místo a s 56% úbytkem diváků si odnesl 41,4 milionů dolarů. Těsný nadpoloviční úbytek diváctva spadá do absolutního průměru komiksovek z marvelácké stáje, takže ani výtečné recenze a všeobecná návštěvnická spokojenost, zdá se, nedokáží pomoct superhrdinským filmům k nějakým "frozenovským" výkonům. Úhrných 159 milionů z Ameriky a celkově 476 mega ze světa ale nikoho k slzám nenutí, film totiž dávno v zahraničí překonal jak jedničku Kapitána, tak jedničku Thora.

Na dvojce druhé Rio. Modří papoušci s hlasy Catwoman (Anne Hathaway) a Lexe Luthora (Jesse Eisenberg) otevřeli za 39 milionů dolarů, což je totožný výkon jako u jedničky, a to je problém. Film má totiž diametrálně odlišné podmínky, takže zatímco měl první díl premiéru před třemi lety v narvané sezóně, druhá instance má v podstatě dětský trh volný - Ledové království už je dávno na domácích nosičích, LEGO příběh je také z kin skoro venku a Muppeti s panem Peabodym už také vyčpěli. Na mezinárodních trzích má film sice už 170 mega, ale druhá Doba ledová, kterou by mohli Blue Sky prodávat k cereáliím, z toho nebude.

Třetí příčku má horor Oculus, který odkoupilo studio Relativity a připláclo k němu jméno producenta Jasona Bluma, aby se film lépe prodával v trailerech jako "od tvůců Paranormal Activity". Film si ale srovnání s touhle sérií rozhodně nezaslouží, protože sklidil velice slušné recenze. Přijetí ve výši 12 milionů je odpovídající a v podstatě film okamžitě zaplatilo (rozpočet byl 5 milionů), jestli z toho kouká ale nějaká delší série jde těžko předvídat, návštěvnost totiž může také pramenit z dlouhého sucha (poslední horor byl v kinech v lednu) a tak uvidíme příští víkend, jaký film potkají propady.

Čtvrté místo patří Draft Day s Kevinem Costnerem, které shráblo pouhých 9,7 milionů. Výborný otvírák musel očekávat jen producent, který nevylezl dvacet let ze své kanceláře, protože podobně nuzná čísla jsou od filmu s podprůměrnými recenzemi rozhodně na místě. Jediné postarší hvězdy, na které dnes diváci slyší, jsou Liam Neeson a Denzel Washington. Costner, který se neprodal ani v nedávných Třech dnech na zabití, upřímně už nemá šanci na úspěch nikde jinde, než jako táta Muže z oceli.

Na pětce Divergence se 7,5 miliony a 175 mega celosvětově, hned za ní je Noe, který se v třetím víkendu zmohl jen na 7,4 milionů. Stovka z Ameriky asi nebude (aktuálně 84 milionů), ale dvoustovka ze světa téměř určitě.

Do 24 kin se pak dostalo Jarmuschovo Přežijí jen milenci a odešlo se slušnými 97 000 dolarů. Z navýšených 54 kin pak má 310 000 dolarů Scarlett Johansson a její Under the Skin (celkově půl milionu). Pouhý 1 milion vytřískal ze širšího nasazení Zátah 2 a aktuálně je v Americe na 1,45 milionech. Velké peníze se ale čekají z Indonésie, takže se nemusí tvůrci ničeho bát. Podobně jako třeba Mijazakiho The Wind Rises byla i tahle asijská pecka zřejmě jen pro fanoušky.

Příští týden nás čeká Transcendence, ve které ukáže Johnny Depp, jestli zvládne být filmovou hvězdnou i bez výrazného make-upu. Doprovodí ho dvojka Páru nenormálních aktivit, další věrouka v podobě Heaven Is For Real a z Anglie přiletí první tržby druhého Amazing Spider-Mana. U všeho budeme.

Zdroj: Forbes

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest