Amazing Spider-Man 2: První ohlasy

Amazing Spider-Man 2: První ohlasy | Fandíme filmu
Studio naplno rozjelo předběžné projekce a na internet se dostala celá řada prvních dojmů.

Tak jako to v podobných případech bývá, úplně prvních projekcí se účastní „běžní“ diváci, kteří následně mají tendenci nadměrně chválit, protože právě viděli spolu s hromadou natěšených fanoušků něco exkluzivního. Do 140 znaků Twitterové zprávy se vám toho navíc po vypsání pavoučích hash tagů moc nevejde, takže se často reakce pisatelů omezují na prosté výkřiky nadšení. Studio se zkrátka snaží vytvořit předběžný opar úžasnosti. O to varovněji pak působí, když se i v takovéhle nadšené vlně najde nezanedbatelné procento rozpačitých nebo vyloženě negativních názorů.

Pojďme si shrnout nějaké obecné trendy. Jak už bylo řečeno, kritiky tentokrát bylo víc, než bývá mezi provtními reakcemi obvyklé, nespokojení diváci si stěžují více méně na to, že je film nesourodým slepencem scén, kterým se nedaří udržet koherentní atmosféru a daleko víc než o vlastní příběh se starají o budování většího světa, který následně půjde osázet dalšími filmy. Nicméně i značná část negativních ohlasů se shoduje alespoň na tom, že je Amazing Spider-Man 2 lepší než jednička.

Kladné názory stále výrazně převažují a kromě bombastického zážitku jsou v několika různých instancích chváleny emocionální momenty, vztah Petera a Gwen a Peter Parker (Andrew Garfield) obecně. Nalézt lze i zmínky o tom, že je The Amazing Spider-Man 2 nejvěrnější filmovou adaptací pavoučích komiksových předloh. Vedle Andrew Garfielda je opakovaně chválen také Dane Dehaan, alias Harry Osborn.

Obecně se tedy můžeme domnívat, že práce s postavami je důsledná, ale provázání celého příběhu nemusí uspokojit každého. Premiéra v kinech se každopádně blíží, takže nebude dlouho trvat a uděláme si vlastní obrázek.

Zdroje: Slashfilm, CBM

Amazing Spider-Man 2

02.05.2014 | USA
Akční, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest