Robert De Niro a Sigourney Weaver v thrilleru Red Lights

Robert De Niro a Sigourney Weaver v thrilleru Red Lights | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Nový počin autora povedeného Buried se představuje na plakátě a v teaser traileru.

Španělský režisér a scénárista Rodrigo Cortés na sebe výrazněji upozornil loňským, poněkud klaustrofobním, dramatem Buried. V něm nechal Ryana Reynoldse (Green Lantern), coby vojáka v Iráku, pohřbít za živa a dovolávat se záchrany mobilním telefonem. Buried se líbilo a moc nestálo (cca 2 miliony USD rozpočet vs. 20 milionů tržby) a tak se Cortés pouští do dalšího, a tentokrát poněkud ambicióznějšího, projektu. Alespoň co se obsazení týče určitě - Pro svoji novinku Red Lights získal Roberta De Nira, Sigourney Weaver a Cilliana Murphyho.

Red Lights se tak trochu tváří jako film, jaký by natočil M.Night Shyalyman, když byl mladší: Dvě vyšetřovatelky paranormálních jevů (Weaver a její studentka, kterou si zahraje objev z festivalu Sundace Elizabeth Olsen) jejich pátrání připlete do cesty světoznámému fyzikovi ztvárněným Robertem De Nirem. Co přesně se budou zkoumat a co je renomovaný fyzik vlastně zač, se prozatím můžeme pouze domnívat.

Natáčí se především ve Španělsku a tak můžeme doufat, že hollywoodský dohled nebude tak intenzivní a Cortéz dostane v domácím prostředí dostatek volnosti. Snímek neprodukují žádná velká studia (Versus Entertainment, Parlay Films a Cse Entertaiment) a rozpočet se bude držet spíše při zemi, to ale vynalézavému režisérovi nejspíš ani moc vadit nebude. Spíš to vzbuzuje otázku, zda by se herec jako De Niro upsal nízkorozpočtovému filmu, pokud by neměl opravdu kvalitní scénář. Máme se tedy těšit na výjimečnou podívanou?

K filmu byly zatím zveřejněny teaser trailer a plakát. Plakát vypadá vcelku zajímavě. Osobně oceňuji jeho jednoduchost a doufám, že namísto standardních hlav herců použije propagace především materiály tohoto typu. Oproti tomu teaser trailer o filmu nejenže moc nepoví, ale celkově je poměrně zvláštní. Pomalu zoomující kamera zabírá záda Roberta De Nira a do toho na ztemnělou obrazovku probleskují nápisy jako „Pravda je nejnebezpečnější iluzí ze všech“. Atmosférické? Možná. Ale informačně chudé a vcelku nuda. Snad se brzy dočkáme plnohodnotného traileru, který nás naláká pořádně.

 

Red Lights: Teaser Trailer

 

Galerie: 2

Robert De Niro a Sigourney Weaver v thrilleru Red Lights | Fandíme filmu Robert De Niro a Sigourney Weaver v thrilleru Red Lights | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest