Marvel by mohl uvádět až čtyři filmy ročně

Marvel by mohl uvádět až čtyři filmy ročně | Fandíme filmu
Marvel má ve frontě tolik rozpracovaných projektů, že už by mu dvě premiéry ročně nemusely stačit.

Pokud pravidelně čtete novinky o třetí fázi filmového Marvel Universe, možná jste si všimli toho, že se mladému studiu jaksi nedostává volných slotů, do kterých by mohlo zařadit všechny svoje plánované filmy. Mezi Avengers 2 a Avengers 3 (právě superhrdinskou týmovkou Marvel jednotlivé fáze ohraničuje) bychom měli v kinech vidět celkem pět marvelovek, avšak podle zákulisní šuškandy má studio rozpracovaných možná až deset různých filmů. Kam s nimi? Určitě by pomohlo, kdyby studio každoročně začalo vydávat více filmů. Nad situací se v jednom rozhovoru pozastavil i ředitel Marvelu Kevin Feige.

Podle jeho slov se studiu už tak daří každoročně dostat na trh více „zboží“ díky televizním seriálům a Feige si určitě nemyslí, že by studio někdy v blízké budoucnosti cíleně naplánovalo tři nebo čtyři premiéry za rok, které by zkrátka muselo za každou cenu dodržet. Zároveň ale připouští, že když noví hrdinové uspějí, bude mít studio příliš mnoho frančíz, než aby za použití současného modelu dokázalo ke každé sérii přidat jednou za dva až tři roky další pokračování. Pokud tedy bude divácká poptávka, k navýšení počtu premiér dojde přirozeným vývojem. Zároveň ale není možné cokoliv uspěchat a podřídit kvalitu kvantitě. Natočit dva vydařené filmy ročně není jednoduché a natočit tři by bylo ještě složitější.

K navýšení počtu premiér tedy dojít může, nicméně zatím není vůbec jasné, jestli diváci budou stát o pokračování Guardians of the Galaxy nebo Ant-Mana. Podívejte se například na Hulka - ten měl poslední samostatný film v roce 2008 a minimálně do roku 2016 další nedostane. Nikdo také pořád přesně neví, co se bude dít s Iron Manem, Thorem a Captainem Americou, až jejich současným představitelům vyprší smlouvy. Prozatím je tedy docela klidně možné, že za pár let bude mít Marvel co dělat, aby byl schopný připravit alespoň ty dva (divácky atraktivní) filmy ročně.

PS: Server Badass Digest, který s Feigem mluvil, přišel rovnou s odvážnou spekulací, že tři filmy uvidíme poprvé už v roce 2015. Proč? Protože Ant-Man měl jít do kin původně v listopadu, ale byl přesunut na červenec. Vyklízel snad Marvel prostor třetímu filmu? Nebo se jedná o pouhou shodu okolností? Kolem Doctora Strange je nicméně v poslední době možná až podezřele velké živo...

Zdroj: Badass Digest

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest