Zorro: Nový film bude ve stylu Temného rytíře

Zorro: Nový film bude ve stylu Temného rytíře | Fandíme filmu
Maskovaný mstitel se nechá inspirovat Nolanovým Batmanem.

Když Christopher Nolan v roce 2005 nastartoval nového Netopýřího muže, tak to vzal opravdu precizně. „Ušatého“ hrdinu ukotvil v realitě, vtiskl mu temnou atmosféru a z výsledku bylo ihned jasné, že režisérův přístup k látce fungoval naprosto dokonale. Nolanovo temnější a vážnější pojetí bylo tehdy cool. Tohoto nastaveného trendu se snaží chytit několik dalších restartů, přičemž můžeme zmínit například dlouho chystaného Van Helsinga a teď se podobným směrem chystá vydat i nový Zorro.

Pro studio Sony, pod které spadají i oba díly s Antoniem Banderasem, je restart maskovaného hrdiny s pláštěm a kordem už delší dobou prioritou. Rádo by postavu vrátilo znovu mezi diváky a tomu by mělo pomoci jméno Chrise Boala, který má přepracovat verzi scénáře dvou předchozích scenáristů, napsanou na základě románu Zorro od Isabel Allende. U nás kniha vyšla pod názvem Zorro – Legenda začíná a jak už podtitul napovídá, zkoumá původ Diega de la Vegy, který se odehrává na pozadí skutečných událostí. Šestnáctiletý Diego je poslán za vzděláním do Barcelony, kde kvůli vlivu napoleonské vlády ve Španělsku vstoupí do tajného hnutí La Justicia, jež pomáhá bezmocným a chudým. Mezi souboji s nespravedlností zároveň mladík poznává také svou první lásku. Po letech se Diego vrací do Ameriky, kde hodlá vykonávat spravedlnost, které neujde žádný viník a svými činy se pozvolna přerodí v legendu.

Mimo realističtější pojetí a prozkoumání charakteru hlavního hrdiny, tvůrci slibují ještě nový příběh s emocionálním jádrem a mnoho šermování v kombinaci s bojovým uměním z Evropy, které se díky mečům a dýkám stalo smrtícím bojovým systémem. Boal byl kdysi skutečně zručný šermíř, takže by se nám ve filmu mohlo dostat zajímavých bojových sekvencí. Nechali byste si líbit Zorra v duchu Temného rytíře, nebo už to tvůrci s tímto přístupem přehánějí? Anebo vás zaujal konkurenční projekt, ve kterém se Zorro bude bít ve vzdálené budoucnosti?

Zdroje: Deadline, Coming Soon, iLiteratura

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest