Super Bowl 2014: 20 "hollywoodských" reklam

Super Bowl 2014: 20 "hollywoodských" reklam | Fandíme filmu
Super Bowl filmovým fandům nedává jen filmové upoutávky, ale také spoustu reklam, ve kterých hrají slavní herci nebo je točí úspěšní režiséři.

Začínáme reklamou, ve které Arnold Schwarzenegger hraje ping-pong a Don Cheadle jezdí s lamou ve výtahu. "Hrdina" reklamního spotu zažil docela fajn den. V reklamě na Jaguar Tom Hiddleston, Mark Strong a Ben Kingsley vysvětlují, proč jsou Britové tak vynikajícími záporáky. Spot natočil Tom Hooper (Bídníci, Králova řeč). Následuje reklama na limču se Scarlett Johansson, která málem neprošla kvůli narážce na Colu a Pepsi. Bruce Willis nás v reklamě na Hondu příliš nezaujal, ale budiž mu přán honorář, který mu jistě bolestivě chyběl, když už odmítl ty třetí Expendables. Následná reklama míchá smutek neduhy Super Bowlu s depkou maturitního plesu. A protože nakonec jde jen o jakési daňové zvýhodnění (WTF?), má spot štěstí, jej táhne svým voice-overem John C. Reilly.

Reklama na Hyundai je vyloženě nudná, zařazujeme jen kvůli voice-overu Liama Neesona. Moderátorka a herečka Ellen Degeneres se svým tancováním také příliš neoslnila, v reklamě na Oscary jí to šlo daleko lépe. Druhá reklama na Hyundai se oproti té předchozí vydařila o něco lépe, John Galecki (Leonard z The Big Bang Theory) se alespoň pokouší o nějaký ten humor. Podstatně lépe na to šla konkurenční Kia, která najala na propagaci svého nejnovějšího modelu Morpheuse (Laurence Fishburne) a režiséra Carla Erika Rinsche. Ten nedávno pohořel se svým prvním celovečerním debutem 47 Róninů a tady jenom dokazuje, že by se asi raději měl dál držet reklam.

Reunion hrdinů ze Seinfelda potěší asi jen fanoušky klasického sitcomu, stejně tak reklama na pistácie potěší jen omezenou skupinu fanoušků Stephena Colberta. Rob Riggle z reklamy na Forda už je známější a když to za něj vezme James Franco, je vymalováno. Ale tím nekončíme. Reklama na Maserati připomíná Divoká stvoření jižních krajin a má ji na triku David Gordon Green, režisér filmů jako Travička zelená či Princ a pruďas.

Reklama na Axe je vyloženě k smíchu, když nám podsouvá poselství o deodorantu mírotvůrci, ale točil ji Rupert Sanders, takže zařazujeme. Také Sanders, stejně jako Rinsch vzešel z reklamního prostředí a následně hned dostal peníze na velkofilm Sněhurka a lovec. V jeho případě se dostavil jistý komerční úspěch, takže Sandersově další filmové kariéře nic nebrání.

To Mark Romanek se vedle filmů (Never Let Me Go) věnuje především videoklipům a na krátkém spotu s U2 je vidět, že má hudební filmařinu zkrátka v paži. John Hillcoat (Země bez zákona, Cesta) je zase expert na melancholickou náladu, takže se skvěle hodil pro natáčení éterické reklamy na Coca Colu. Ta sice dokáže na krátké ploše vytvořit specifickou atmosféru, nicméně slogan "America Is Beautiful" je kýčovitý až hanba!

Reklamu na H&M s Davidem Beckhamem točil Nicolas Winding Refn (Drive, Jen bůh odpouští) a člověku se skoro nechce věřit, kolik se v seveřanovi skrývá smyslu pro humor - jeho celovečerní filmy si obvykle libují spíše v temných tónech. Dvacítku reklam uzavíráme reklamou s Annou Kendrick, na kterou nebyly peníze, a tak se neuskutečnila. Ale jinak by byla boží! Což si můžete ověřit v animovaném videu, které demonstruje, jak nejlepší reklama všech dob mohla vypadat : )

Jako bonus na závěr přidáváme upoutávku na nové díly populárního seriálu 24 hodin - Jack Bauer je zpátky!

Dvacítka reklam ze Super Bowlu 2014

Seznam režisérů: Slashfilm, Special thnx - Terka

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest