The Breach: David S. Goyer a tajná sci-fi válka

The Breach: David S. Goyer a tajná sci-fi válka | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Scenárista Batmana nebo Muže z oceli natočí film na motivy vědecko-fantastického románu, ve kterém za našimi zády probíhá tajná válka plná technologií budoucnosti.

Když se ostřílený a úspěšný scenárista David S. Goyer tlačil do režie naposledy, nikdo z jeho Nenarozených nadšením do stropu zrovna dvakrát neskákal. S tužkou a papírem mu to jde přeci jen výrazně lépe než na režisérské stoličce. Goyer to přesto za kamerou zkusí znovu a to ve sci-fi The Breach. Stejnojmenný román je prvním dílem knižní série od autora Patricka Lee. Zbylé dvě knihy nesou jména Ghost Country a Deep Sky. Trilogie se setkala s dobrými ohlasy jak ze strany kritiků, tak i ze strany čtenářů, na čemž má podíl především podmanivá látka a napínavé vyprávění.    

V románu vystupuje postava jménem Travis Chase. Někdejší policista, který se po patnáctiletém pobytu ve vězení rozhodne odjet do odlehlé části Aljašky, aby popřemýšlel o své budoucnosti. Při zamýšlení nad svým životem se stane svědkem sestřelení neoznačeného letounu, jenž se zřítí na zem. Když se Chase dostane k místu havárie, zjišťuje, že cestující, mezi nimiž byla i první dáma, nezahynuli při dopadu, ale byli zastřeleni. Během několika hodin se hlavní hrdina octne ve středu nečekaného válečného konfliktu, který na zemi tajně trvá už třicet let. Pátrání po pachatelích v nehostinném prostředí Aljašky se zvrhne v hru na život a na smrt, se spoustou pokročilých technologií a tajemným artefaktem, který může určit směřování budoucnosti světa, a který není dílem člověka. Soudný den se rychle blíží a Travis Chase se stává poslední nadějí lidstva.

Čeká nás tedy dobrodružství plné intrik, tajemství a vládních spiknutí. Popis knihy mě osobně dost zaujal a budu si moc přát, aby z Goyerovy režie nevzešlo další zklamání. To bych mu u tohoto žánru asi jen tak neodpustil. Projekt je už nějakou dobu ve fázi příprav, jedním z producentů je Lorenzo di Bonaventura (Transformers) a scénář napíše neznámý Justin Rhodes. V galerii si můžete prohlédnout všechny tři obaly románů.

Zdroje: THR, Coming Soon, Good Reads 

Galerie: 3

The Breach: David S. Goyer a tajná sci-fi válka | Fandíme filmu The Breach: David S. Goyer a tajná sci-fi válka | Fandíme filmu The Breach: David S. Goyer a tajná sci-fi válka | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest