Spielbergův Lincoln: Čeká nás velkofilm nebo komorní drama?

Spielbergův Lincoln: Čeká nás velkofilm nebo komorní drama? | Fandíme filmu
Režisér přinesl o svém vysněném projektu další informace. AKTUALIZACE.

Aktualizace: Server Deadline přinesl zprávu, že do filmu byla obsazena další výrazná tvář. Viceprezidenta Konfederace Alexandera Stephense si zahraje Jackie Earle Haley.

Po několika skromnějších letech má Steven Spielberg opět pifku na Oscary. A všechno nasvědčuje tomu, že se tak bude dít hned dva ročníky po sobě. Letos bude jeho hlavním želízkem v ohni válečné drama War Horse, které jistě bude útočit na slzné kanálky. Kromě toho se nějaké ty šance dávají i Tintinovi, jenž by při troše štěstí mohl zabodovat v kategorii nejlepších animáků. A jakmile Steven dokončí práce na adaptaci Hergého komiksu, vrhne se konečně na svůj vysněný portrét Abrahama Lincolna, který několik let odkládal. Teď je konečně všechno připraveno k natáčení (v čele s prvotřídním castingem), není tedy divu, že se Spielberg nebál v nedávném rozhovoru vypustit nějaké to nové info o filmu. Asi nejzajímavěji působí zmínka o tom, že Lincoln by rozhodně neměl být ryzím životopisem, Steven se totiž podle svých slov hodlá soustředit pouze na poslední čtyři měsíce života 16. prezidenta Spojených států.

Bude se tedy sice jednat o dost zúžený pohled, Spielberg nicméně naznačil, že bychom neměli ani čekat nějaký epický válečný velkofilm ve stylu Zachraňte vojína Ryana. Ačkoliv na nějaké bitevní scény dojde, měl by Lincoln primárně sloužit jako komornější náhled na poslední měsíce prezidentova života. Poslední věcí, kterou Steven v rozhovoru zmínil, bylo datum - nebo spíše období - kdy se filmu dočkáme na plátnech kin. Na přesný den si musíme ještě počkat, režisér nicméně prohlásil, že Lincoln bude mít premiéru až po volbách do zákonodárného tělesa Spojených států. Ty se konají v říjnu 2012 a Spielberg dle svých slov nechce, aby Lincoln v tomto období nepůsobil příliš politicky. Tento fakt tak pouze potvrzuje myšlenku, že to režisér myslí s útokem na Oscary vážně. Listopad a prosinec jsou totiž měsíce, kdy potenciální kandidáti na nejprestižnější filmové ceny pomalu vystrkují růžky.

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest