Box Office: Ride Along zničilo Jacka Ryana

Box Office: Ride Along zničilo Jacka Ryana | Fandíme filmu
Zrodila se nová hollywoodská hvězda. Jak si jinak vedly oscarovky po nominacích?

Kevin Hart, zapamatujte si tohle jméno. U nás neznámý herec bral donedávna štěky v podprůměrných komediích. Pak ale přišel průlom v podobě stand-upu Let Me Explain, který vydělal všem zúčastněným velké peníze. Producenti to tedy s Kevinem vyzkoušeli a obsadilo ho po bok Ice Cubea do buddy komedie Ride Along. Výsledek?

Ride Along si odnáší z prvního víkendu 41,2 milionů dolarů a jelikož se v Americe právě slaví den Martina Luthera Kinga, nejenom černošské publikum vynese tenhle kousek až ke 46 milionům. Při rozpočtu 25 milionů má studio Universal nastartovanou novou sérii, která začala s nejlepším otvírákem během Kingova svátku, s nejlepším lednovým otvírákem v historii a druhým nejlepší otvírákem v historii původních buddy komedií hned za Mužích v černém z roku 1997! Všechny tyhle rekordy musí mít nějakou protiváhu, říkáte si. Máte pravdu, kritici moc nejásají a hází tenhle snímek do šedého podprůměru. Jenomže tam skončil třeba i Ice Cubův snímek Friday (1995), který je v poslední době hlavně díky videím na sociální síti Vine kultovní. Jestli na takovou metu dosáhne i Ride Along určitě na internetu uvidíme už brzy.

Na dvojce se výborně drží Na život a na smrt, které si připočítává 23 milionů a ve státech už překonalo tržby Bitevní lodi. Už v pátek by film mohl útočit na 100 milionů z Ameriky.

Na trojce skončila Velká oříšková loupež s 20,5 miliony. Ta bezpochyby cílila na rodiny, které už viděly Ledové království desetkrát, a rozhodně uspěla. Film stál přes 40 milionů dolarů a leží v něm i nějaké peníze z Jižní Koreje, takže nikomu zřejmě nebude tahle tuctovka dělat větší potíže. Kromě náročnějších diváků samozřejmě, z Rotten Tomatoes mají totiž animovaní hlodavci aktuálně jen 13 %.

Až na čtyřce skončil s průměrnými tržbami Jack Ryan s podtitulem V utajení. Další z pokusů o restart série Toma Clancyho znovu doplácí na fakt, že je Jack Ryan relativně populární, ale ne ve filmové podobě, protože tam ho už od Honu na ponorku vždy čekala nudná čísla. Kenneth Branagh tak servíruje další osamocený přírůstek, který splní svoje špiónské povinnosti a víc nikomu nedá.

Na pátém místě Ledové království s 12 miliony, které útočí na 760 milionů celosvětově. Z oscarovek si dále dobře vede Špinavému triku na šestce, kde David O. Russell právě vydělává o 11 milionů navíc. Celosvětově tak už Špinavý trik utržil 142 milionů.

Na sedmičce potom novinka Devil's Due s 8,5 miliony dolarů, tedy další found footage horor, který do hodiny zapomenete. Producenti ale vědí, že je tohle nízkorozpočtové strašení jednou z nejjistějších filmových sázek a rozhodně ho opouštět nebudou. Film zřejmě v Americe utrží do dvou měsíců nějakých 25 milionů a to zúčastněným bohatě stačí.

Na Oscara nominovaným snímkům vládne Philomena. Tento víkend je to 1,3 milionu, což je na film, který už brázdí kina s vyrovnanou hladinou tržeb přes měsíc, rozhodně úctyhodné (celosvětově 60 milionů). Ale zpátky k vyšším hodnotám. Dalších 8 milionů si může připočítat Blízko od sebe, kterému Weinstenové opravdu vydupali hned dvě oscarové nominace. Film je aktuálně na 19 milionech. Vlk z Wall Street utržil 7,5 milionu a dohromady je na 128 milionech. Téměř 2 miliony dolarů přihodila Gravitace, která se před Oscary vrací na krátkou dobu do kin. Film je aktuálně v Americe na 260 milionech a už jen čeká, až vtrhne na digitální nosiče (celosvětově film v kinech utržil 677 milionů). Do kin se vrátilo i 12 let v řetězech s 1,5 milionem (celkem 53 milionů) a Klub poslední naděje je tento víkend zase bohatší o dva Zlaté glóby a 920 000 dolarů (celkem 17 milionů).

Příští týden nás čeká jenom Já, Frankenstein, takže budeme hlavně probírat výše zmíněné snímky a další oscarové kandidáty. Nezapomeňte se přijít podívat, jak si povedou.

Zdroj: Forbes

 

 

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest