Black List roku 2013 odhalen - část 2.

Black List roku 2013 odhalen - část 2. | Fandíme filmu
Druhá část seznamu nabízí ještě více scénářů, které se prodaly. Jaký je váš favorit?

Vítejte u druhé části Black Listu 2013, seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Pokud vám unikl první díl, rychle to napravte, najdete v něm totiž díla o natáčení Čelistí, falešném přistání na Měsíci v režii Stanleyho Kubricka nebo scénář od švagrové Christophera Nolana. Druhá část žebříčku, i když ta spodní s nejméně hlasy, je vlastně úspěšnější, jelikož o American Snipera měl zájem samotný Steven Spielberg, Pana bude režírovat Joe Wright a The Politician se zase kupříkladu prodal Sethu Rogenovi a Evanu Goldbergovi. Uvidíme tedy v budoucnu, kolik kousků bude bojovat o Oscary a které se zase propadnou do zapomnění. Seznam jsme znovu doplnili o fotografie předchozí úspěšných filmů z Black Listu.

Seed - Christina Hodson - 10 hlasů

Poté, co prodělala zdrcující potrat, cestuje mladá žena se svým snoubencem do Itálie, kde poprvé potkává jeho rodinu. Její smutek se ale rychle promění v šok, když tamní lékař prohlásí, že je stále těhotná. I když to vypadá, že jsou snoubenec společně se svojí rodinou nadmíru potěšeni, žena je začíná podezřívat ze zlověstných úmyslů.

The Company Man - Andrew Cypiot - 10 hlasů

Založeno na skutečných událostech. Agent CIA Edwin Wilson se vydal těsně po začátku Studené války do zahraničí, aby tam zajistil kontrakty na zbraně a o nich pak podal CIA informace. Jeho strmý kariérní vzestup ukončila až změna agenturní politiky a on byl bez okolků propuštěn. Ve své práci však pokračoval coby muž bez státní příslušnosti a stal se pro amerického návladního veřejným nepřítelem číslo jedna.

The Shark Is Not Working - Richard Cordiner - 10 hlasů

Když nastane jeho průlomová příležitost, musí mladý idealistický režisér Steven Spielberg riskovat nedokončení filmu Čelisti, když přestane fungovat jeho sedmimetrový žralok.

Diablo Run - Shea Mirzai, Evan Mirzai - 9 hlasů

Dva nejlepší kamarádi jsou během dovolené v Mexiku donuceni k účasti v tisícimílové rallye smrti bez pravidel.

Randle Is Benign - Damien Ober - 9 hlasů

V 80. letech sledujeme ženu, která pracuje ve společnosti podobné IBM coby vedoucí výzkumu umělé inteligence. Když její projekt, jménem RANDLE, dosáhne význačného milníků indikujícího, že pravděpodobně dokázala vytvořit umělou inteligenci, nečekaně se ho zmocní záhadný výkonný ředitel podniku. Jak se žena dostává hloubeji do podnikové agendy, zjišťuje, že by mohl mít její projekt spojitost s atentátem na Ronalda Reagana v roce 1981.

Tchaikovsky's Requiem - Jonathan Stokes - 9 hlasů 

Dirigent vyšetřuje zdánlivě nepřirozené úmrtí známého skladatele a odkrývá jeho tajemství, to vše během příprav Čajkovského poslední symfonie.

Crown - Max Hurwitz - 9 hlasů

Výměnou za nižší trest se mladý hacker vydává pracovat v utajení pro FBI, aby v tajné operaci našel a ukradl počítačový supervirus za pomoci týmu nicnetušících hackerů.

American Sniper - Jason Hall - 8 hlasů

Posled autobiografie Chrise Kylea nazvané "Americký Sniper: Autobiografie nejúspěšnějšího odstřelovače amerických dějin".

Cake - Patrick Tobin - 8 hlasů

Žena, která trpí chronickými bolestmi od doby, co při nehodě zahynulo její dítě, nalezne vůli žít na nejméně očekávaných místech.

Capsule - Ian Shorr - 8 hlasů

Život mladého muže je obrácen vzhůru nohama, když začne záhadně dostávat kovové kapsle se zprávami od svého budoucího já. 

Clarity - Ryan Belenzon, Jeffrey Gelber - 8 hlasů

Co kdyby se svět zítra probudil a dostal vědecký důkaz posmrtného života?

Elsewhere - Mikki Daughtry, Tobias Iaconis - 8 hlasů

Poté, co jeho přítelkyně zahyne při dopravní nehodě, nalezne muž svoji spřízněnou duši, jen aby se následně probudiĺ z kómatu a zjistil, že byl jeho perfektní život pouze sen. Sen, který se rozhodne proměnit ve skutečnost.

Extinction - Spenser Cohen - 8 hlasů

Co vše je ochotný muž udělat vše pro to, aby zachránil svoji rodinu před mimozemskou invazí.

Fully Wrecked - Jake Morse, Scott Wolman - 8 hlasů

Sprostě mluvící auto z 80. let je znovu nasazeno do služby a přiřazeno synovi jeho bývalého parťáka, popleteného policisty toužícím po povýšení.

Half Heard in the Stillness - David Weil - 8 hlasů

Mladý muž, který je nedopatřením zachráněn poté, co strávil deset let ve sklepě únosce dětí, se snaží vrátit ke svojí rodině, zatímco pověřený detektiv vyšetřuje spojení mezi jeho objevením a nedávným zmizením dalšího místního chlapce.

Inquest - Josh Simon - 8 hlasů 

Po smrti princezny Diany je najat neochotný vyšetřovatel, aby se ujistil, že nebyla její smrt plánována. Během vyšetřování začne odkrývat konspiraci, která ohrožuje jeho vlastní bezpečnost.

Line of Duty - Cory Miller - 8 hlasů

Mix Macbetha a Skryté identity v moderním převyprávění Shakespearovské hry zaměřující se na tragický vzestup a pád newyorského policisty Sean Stewarta, hrdinného drogového detektivita dotlačeného k temné straně policejní korupce svou intrikářskou ženou a dobře načasovaným proroctvím.

Revelation - Hernany Perla - 8 hlasů

Vězeňská psychiatrička se setkává s mužem odsouzeným k trestu smrti, který tvrdí, že je jedinou věcí, která dokáže zabránit konci světa. Jak žena začíná vyšetřovat jeho předpovědi, zjišťuje, že jsou tajuplně přesné a že by mohla být ústřední postavou blížících se událostí.

Spotlight - Josh Singer, Tom McCarthy - 8 hlasů 

Skutečné svědectví deníku Boston's Globe, který odkryl skandál katolických knězů z roku 2003.

The Line - Sang Kyu Kim - 8 hlasů

Zkorumpovaný pohraniční agent se musí rozhodnout, co je přednější - záchrana sebe samého, nebo přiživení jeho bankovního účtu - když nalezne malého ilegálního chlapce, který unikl kartelovému útoku na hranicích mezi USA a Mexikem.

The Politician - Matthew Bass, Theodore Bressman - 8 hlasů

Znemožněný guvernér a jeho neschopný komplic se vydávají na útěk před FBI, americkými maršály a gangem drsných drogových dealerů.

Time and Temperature - Nick Santora - 8 hlasů

Založeno na skutečném příběhu. Dale Julin, téměř neznámý a přidružený moderátor ranní show ve Fresnu, narazí na největší zprávu svého života a přesto, že dosáhl středu své kariéry, aniž by byl "skutečný novinář", riskuje svoji bezpečnost a manželství, aby odhalil pravdu o malé atomové bombě, která vybuchla v kalifornském Central Valley během Korejské války - tajemství, které bylo skryto desetiletí.

Dig - Adam Barker - 7 hlasů

Poté, co mu jeho zlověstný tchán unese dcery, vydává se drsný horal za pomstou přes mrazivé Apalačské hory.

Make a Wish - Zach Frankel - 7 hlasů

Čtrnáctiletý chlapec v terminálním stádiu rakoviny má poslední přání - přijít o panictví - a přesvědčí svého kamaráda, hvězdného fotbalistu, aby mu pomohl.

Man of Sorrow - Neville Kiser - 7 hlasů

Příběh založený na skutečných událostech sleduje Oscara Wildea, který se ze renomovaného dramatika stává personálně i profesionálně neúspěšným člověkem.

Nicholas - Leo Sardarian - 7 hlasů

Během úpadku římského impéria se vydává biskup ze 4. století společně s armádou Konstantina Velikého do boje proti bezcitnému císaři, čímž změní vzhled Říma a zformuje jednu z největších legend v historii.

Pure O - Kate Trefry - 7 hlasů

Aby překonala násilné vize způsobené Obsedantně kompulzivní poruchou, je nadaná mladá spisovatelka donucena rodinou a přáteli k opuštění svého pohodlí, aby mohla prožít vzrušení a zranitelnost skutečného života.

Sea of Trees - Chris Sparling - 7 hlasů

Američan se vydává do známého "Lesa sebevrahů" na úpatí hory Fuji, aby zde ukončil svůj život, je však vyrušen Japoncem, který si svoji sebevraždu rozmyslel a snaží se les opustit. Oba se vydávají na cestu plnou přemítání nad sebou samými a přežití.

Sugar In My Weins - Barbara Stepansky - 7 hlasů

Čtrnáctiletá zázračně geniální dívka poprvé v životě nachází porozumění, když se spřátelí k pohledným starším mužem.

The End of the Tour - Donald Margulies - 7 hlasů

Když se doslechne u sebevraždě spisovatele Davida Fostera Wallace začne autor David Lipsky vzpomínat na jejich společné interview z roku 1996.

The Fixer - Bill Kennedy - 7 hlasů

Muž pracující ve finančním poradenství, který je namočený do několika méně etických obchodů, začne spolupracovat s drogovým dealerem sídlícím v Los Angeles, který využívá jako jednoho ze svých pašeráků mužova syna.

Beauty Queen - Annie Neal - 6 hlasů

Nešťastně vdaná žena se vydává se svojí nejlepší kamarádkou na výlet do Las Vegas, aby tam soutěžily v Miss vdaných žen.

Bury the Lead - Justin Kremer - 6 hlasů

Zoufalý novinář toužící po pozornosti si vymyslí kauzu, která se ironicky prokáže jako pravdivá, a ocitne se tak v nebezpečném podsvětí vražd a násilí.

Dude - Olivia Minch - 6 hlasů

Příběh čtyřech nejlepších kamarádek, které se musí naučit, jak se pohnout vpřed bez toho, aby po střední škole opustily jedna druhou v této teenagerské komedii ve stylu Zlatých časů.

Free Byrd - Jon Boyer - 6 hlasů

Poté, co je u něj diagnostikována demence, rozhodne se padesatiletý motocyklový kaskadér v důchodu uskutečnit poslední skok.

From Here To Albion - Rory Haines, Sohrab Noshirvani - 6 hlasů

Tragická událost v anglickém pobřežním městě spustí řetězec násilí, když se zlomyslný nájemný vrah rozhodne potrestat všechny zúčastněné včetně špinavého policisty, který byl pověřen ututláním pravdy.

Last Minute Maids - Leo Nichols - 6 hlasů

Dva rozkošní břídilové se ocitnou v potížích poté, co založí úklidovou službu zbavující se věcí, které nechcete, aby našli vaši partneři po vaší smrti.

Mississippi Mud - Elijah Bynum - 6 hlasů

Zatímco se potýká s finančními potížemi, začne se život muže z jihu Spojených států rozpadat poté, co omylem přejede a zabije dívku na útěku.

Pan - Jason Fuchs - 6 hlasů

Prequel k Peterovi Panovi J. M. Barrieho. Když je sirotek přenesen do kouzelné Země Nezemě, stane se místním hrdinou a vede odboj proti zlým pirátům.

Patient Z - Michael Le - 6 hlasů

V post-apokalyptickém světě plném zombies se muž vydává nalézt lék pro svoji nakaženou ženu tím, že zpovídá nemrtvé, se kterými dokáže komunikovat.

The Remains - Meaghan Oppenheimer - 6 hlasů

Tři bývalí kamarádi z dětství se spletitou historií se znovu shledávají, aby rozprášili popel jejich zesnulého kamaráda.

Vybrali jste svého oblíbence, nebo producenti hlasovali správně a nižší pozice nejsou tak zajímavé?

Zdroj: Blcklst

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest