Chystá se Peter Pan s Javierem Bardemem

Chystá se Peter Pan s Javierem Bardemem | Fandíme filmu
Joe Wright se po Anně Karenině či Pýše a předsudku pouští do další literární klasiky.

Už jsme si zvykli, že se Hollywood v pravidelných intervalech vrací do minulosti a čerpá inspiraci z několikrát převyprávěných klasik. Vypadá to, že si budeme muset zvyknout i na několik projektů běžících současně k jednomu tématu. Přesně to je nynější situace obklopující slavnou postavu Petra Pana. Nemá smysl informovat vás o všech najednou, když některé z nich možná nikdy ani nespatří světlo světa. U jednoho z nich se ovšem rýsuje zajímavý vývoj a předprodukce nabírá na otáčkách.

Slavný příběh chlapce, který nechtěl dospět, je klasikou dětské literatury. Mladý sirotek se dostává na tajemný ostrov Země Nezemě. V aktuálním filmovém zpracování by se měl stát vůdcem skupiny rebelů, která se pokusí osvobodit ostrovní obyvatele z područí pirátů, které vede Blackbeard (Černovous). Studio Warner Bros. se snaží zajistit to, že právě jeho zpracování bude první za cílovou páskou. Jeho ambicím odpovídá i aktuální složení tvůrčího týmu. Režírovat by měl Brit Joe Wright, který má za sebou takové kousky jako Pýcha a Předsudek, Hanna nebo Anna Karenina. Na scénáři pilně pracuje Jason Fuchs (Doba Ledová 4: Země v Pohybu).

Nejlepší zprávu jsme si nechali na konec. Role Černovouse byla nabídnuta Javieru Bardemovi, který v současné době válí ve filmu Konzultant. Pokud herec svolí a role se ujme, potvrdí tak trend z posledních let, kdy čím dál častěji tíhne k záporným rolím. Připomeňme Skyfall nebo oscarovou roli v dramatu bratří Coenů Tahle země není pro starý. Zatím nebylo oznámeno, kdo by se měl ujmout hlavní role Petra Pana. Stejně jako panuje otazník nad tím, zda se snímek ponese v dětském nebo spíše serioznějším duchu. Dosavadní zkušenosti naznačují spíše první variantu, ale v Hollywoodu člověk nikdy neví.

Zdroje: Flickering Myth, Empire Online, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest