R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží

R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Představujeme tak trošku jinou kriminálku, ve které úřadují mrtví policisté. V hlavní roli Ryan Reynolds a uvnitř i první fotky z natáčení.

Každou letní sezonu se vedle vyloženě áčkových komiksovek setkáváme i s adaptacemi ne tolik známých předloh. Letos můžeme zmínit např. Kazatele, přespříští rok se pak v podobné pozici ocitne snímek R.I.P.D., jenž se nejspíš bude krčit vedle mohutně vydělávajícího Thora s Iron Manem. My však hodláme i tomuto projektu věnovat pozornost, neboť kromě zvučných jmen v tvůrčím týmu nabízí i zajímavou a nevšední premisu. R.I.P.D. je adaptací stejnojmenného komiksu od vydavatelství Dark Horse (vyšla u nich třeba i Třístovka), jehož příběh se soustředí na policejní jednotku, ve které slouží lidé po smrti (Rest In Peace Department - odtud název filmu). Ústředním hrdinou je mladík Nick, jenž je na začátku příběhu zabit a dostane se právě do této jednotky. Jeho parťákem se stává ostřílený strážce zákona, jenž tuto práci vykonává více než sto let a který mu pomáhá s vyšetřováním právě Nickovy vraždy. Zbývá pouze dodat, že členové R.I.P.D. budou "fungovat" za normálního bílého dne, nejspíš se tak nedočkáme žádné rozmáchlé nadpozemské výpravy. Měla by nás zkrátka čekat akční záležitost s prvky komedie, něco mezi Muži v černém a Krotiteli duchů.

Režie snímku se ujme Robert Schwentke, jenž stojí např. za sci-fi Zakletý v čase, do širokého diváckého podvědomí se však asi nejvíc zapsal akčňákem Red. Německý režisér mě sice zatím žádným svým filmem nepřesvědčil, že bych si o něm měl myslet něco dobrého, třeba to ale R.I.P.D. konečně změní. Těžko usuzovat, zda mu v tom pomůže scénář, mají ho totiž na svědomí Phil Hay a Matt Manfredi, pánové zodpovědní za Souboj Titánů nebo nemastné a neslané Tuxedo. Největší naděje tak vzbuzují jména hereckých tváří, v hlavní roli se totiž představí Ryan Reynolds, jeho ostříleného parťáka pak ztvární Jeff Bridges. Další významnou ikonou je Kevin Bacon, jenž si střihne ústředního záporáka, z dalších jmen pak můžeme zmínit sexbombu Marisu Miller, Jamese Honga, Mikea O'Malley či Mary Louise Parker. Snímek se momentálně natáčí v ulicích Bostonu, odkud máme k dispozici také první fotky z placu, jež najdete v galerii. Premiéra R.I.P.D. je nicméně ještě daleko, jak jsme avizovali na začátku článku, film půjde do kin až v létě 2013, konkrétně 27. června.

Galerie: 5

R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu R.I.P.D.: Nová komiksovka se pomalu blíží | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest