Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru

Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Podívejte se, jak spolu ladí nedávno obsazení představitelé Anastasie a Christiana. A jakými problémy si produkce prošla a kdy film nakonec uvidíme?

Zdrcujícím recenzím navzdory je erotická romance Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey) jedním z největších literárních hitů všech dob, a tak velkou pozornost samozřejmě poutá i chystaná filmová adaptace. Román se žádným způsobem neliší od jiné literatury podobného ražení, avšak šťastné načasování, dotažený marketing a především nástup elektronických čteček, za které se stydlivé čtenářky mohly schovat, udělaly z avantýry stydlivé studentky a sadomasochistického milionáře předmět celospolečenské diskuse.

Film natočí režisérka Sam Taylor-Johnson, která v minulosti fotila akty a s filmovou erotikou přišla do styku v povídkovém snímku Destricted, dramatem Nowhere Boy prokázala i jisté vypravěčské nadání. Do hlavních rolí byli nakonec obsazeni Dakota Johnson (seriál Ben and Kate) a Jamie Dornan (původní profesí model, známý ze seriálu Once Upon a Time).

Roli Christiana Greye měl původně ztvárnit Charlie Hunnam (Pacific Rim), který ale několik týdnů před první klapkou z projektu vycouval. Natáčení by údajně kolidovalo s jeho povinnostmi u seriálu Zákon gangu, proti jeho obsazení se mezi fanoušky předlohy strhla obrovská vlna nevole a návdavkem všeho si údajně Hunnam přestal rozumět s tvůrčím týmem. Roli mohlo hrát to, že některé jeho navrhované úpravy scénáře byly zamítnuty, ale Hunnam údajně nebyl z projektu nijak zvlášť nadšený nikdy, takže zpátečku zařadil při první příležitosti.

Potíže s hledáním herců, kteří by byli ochotní se trilogii upsat připouští i producent Dana Brunetti. Přeci jen se jedná o hodně odvážný materiál, do kterého se nepustí jen tak někdo, a i ti herci, kteří s natáčením odhalených scén neměli problém, si nebyli jisti, jestli se chtějí zaškatulkovat jako hvězda erotického filmu. Bruneti dále potvrzuje, že film bude v každém případě uváděn s ratingem R (mládeži nepřístupný bez dohledu dospělé osoby), ale uvažuje se i o sestřihu s ratingem NC-17 (naprosto nepřístupný osobám mladším osmnácti let), který by byl do kin uveden později a cílil by především na skalní fanoušky předlohy, kteří chtějí vidět všechny pikantnosti tak, jak je znají z knihy. Zároveň se Brunetti dušuje, že film nebude žádné porno, ale vkusná podívaná, což se snaží doložit účastí zkušených filmařů, jako je kameraman Seamus McGarvey (Pokání, Hodiny, Avengers), kteří nemají zapotřebí natáčet nějaké prvoplánově laciné senzace.

Momentálně probíhá závěrečné doladění scénáře, které je v rukou Marka Bombacka (The Wolverine, Smrtonosná past 4). Před ním film přepisoval už Patrick Marber, který má s erotikou zkušenosti už ze snímků Ústav a Poznámky o skandálu, a původní adaptaci románu má na svědomí Kelly Marcel (seriál Terra Nova, Saving Mr. Banks). Touhle dobou se mělo už dávno natáčet, nakonec byla první klapka odložena na 2. prosince. Premiéra je v tuhle chvíli stanovena na 13.2. 2015, jen den před svátkem svatého Valentýna. V galerii na vás čeká prvních 11 fotek obou ústředních představitelů.

Zdroje: Collider, EW I, EW II, THR I, THR II, Variety, Production Weekly, The Wrap

Galerie: 11

Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu Padesát odstínů šedi: První fotky mileneckého páru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest